Повернення Супермена

Повернення Супермена (Superman Returns / Возвращение Супермена). Кінокомікс. США, 2006. Режисер Браян Сінгер. У ролях: Брендон Рут, Кейт Босворт, Кевін Спейсі, Френк Лангелла.

Супермен (Рут), наймогутніший герой Землі, повертається на планету після кількох років відсутності. Його давній ворог Лекс Лютор (Спейсі), як завжди, намагається помститися…

Цей проект став справжнім рекордсменом за кількістю пліток, що його оточують. Режисерами майбутнього фільму називали Тіма Бертона, Олівера Стоуна, Бреда Сілберлінга, виконавцями головної ролі – Джона Траволту, Ніколаса Кейджа, Джона К’юсака, Расселла Кроу, Дейвіда Духовни, Джейка Гілленхаала, Кіпа Пардью, Баррі Вотсона, Ештона Катчера, Джуда Лоу, Джоша Хартнетта, Віктора Вебстера, Брендана Фрейзера, Пола Вокера. Претендентками на роль коханої Супермена, журналістки Лоїс Лейн, вважали Камерон Діас, Дженніфер Лопес, Кетрін Зету-Джонс, Дрю Беррімор, Селму Блер, Бейонс Ноулз, а роль Лекса Лютора, якщо вірити ЗМІ, мали шанс отримати Джим Керрі, Джастін Тімберлейк, Джонні Депп і Він Дізель.

Повернення Супермена (Superman Returns / Возвращение Супермена). Кінокомікс. США, 2006. Режисер [Браян Сінгер->brian-synger]. У ролях: Брендон Рут, [Кейт Босворт->kate-bosworth], [Кевін Спейсі->kevin-spacey], Френк Лангелла.

Супермен (Рут), наймогутніший герой Землі, повертається на планету після кількох років відсутності. Його давній ворог Лекс Лютор (Спейсі), як завжди, намагається помститися…

Цей проект став справжнім рекордсменом за кількістю пліток, що його оточують. Режисерами майбутнього фільму називали Тіма Бертона, Олівера Стоуна, Бреда Сілберлінга, виконавцями головної ролі – Джона Траволту, [Ніколаса Кейджа->nicolas-cage], Джона К’юсака, [Расселла Кроу->russell-crow], Дейвіда Духовни, [Джейка Гілленхаала->jake-gyllenhaal], Кіпа Пардью, Баррі Вотсона, [Ештона Катчера->ashton-cutcher], [Джуда Лоу->jude-law], [Джоша Хартнетта->josh-hartnett], Віктора Вебстера, Брендана Фрейзера, [Пола Вокера->paul-walker]. Претендентками на роль коханої Супермена, журналістки Лоїс Лейн, вважали [Камерон Діас->cameron-dias], [Дженніфер Лопес->jennifer-lopes], [Кетрін Зету-Джонс->catherine-zeta-jones], Дрю Беррімор, Селму Блер, Бейонс Ноулз, а роль Лекса Лютора, якщо вірити ЗМІ, мали шанс отримати [Джим Керрі->jim-carrey], Джастін Тімберлейк, Джонні Депп і Він Дізель.

Багато часу зайняв пошук режисера фільму. Головними претендентами були Мак-Джи (“Янголи Чарлі”) та Бретт Ратнер (“Година пік”, “Червоний дракон”). Чутки про запрошення Мак-Джи з’явились у лютому 2002 р.: він погодився знімати картину за сценарієм Дж. Дж. Абрамса, і компанія “Ворнер Бразерс” збиралась надати йому цілковиту свободу у трактуванні постаті головного героя, щоб освіжити й осучаснити цей класичний образ. На початку вересня того ж року повідомили, що “Супермен” стане наступним проектом Мак-Джи після “Янголів Чарлі-2”. “Мені хочеться познайомити глядачів з народженням Супермена і зробити це так, щоб затьмарити всі відомі зараз візуальні ефекти”, – інтригував режисер. Але вже через кілька днів всі джерела повідомили, що постановником призначили Ратнера, а виконавцем ролі Джор-Ела, батька супергероя, – Ентоні Хопкінса. Новий режисер не мав жодних ідей щодо того, кого він хоче бачити в ролях Супермена та Лоїс Лейн, проте вважав, що це мають бути нікому невідомі актори.

У січні 2003 р. початок зйомок відклали на два місяці через проблеми зі сценарієм і бюджетом, який продюсери намагались звести до “розумного рівня”. Тоді ж з’явились чутки, що Ратнер збирається залишити проект і його замінять Майклом Беєм (“Армагеддон”, “Перл Харбор”). Їх швидко спростували, однак 20 березня Ратнер все ж таки звільнився. Мак-Джи повернувся в режисерське крісло, але у червні 2004 р. залишив його вдруге. Його замінив Браян Сінгер, на рахунку якого дві частини кінокоміксу “Люди Ікс”. Наприкінці жовтня він вибрав на головну роль маловідомого актора Брендона Рута, який міг похвалитись лише одним сезоном зйомок в “мильній опері” “Прожити одне життя”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *