D.O.A.: Живі чи мертві

D.O.A.: Живі чи мертві (D.O.A: Dead Or Alive / D.O.A.: Живые или мертвые). Німеччина-США, 2006. Режисер Корі Юень. У ролях: Девон Аокі, Джеймі Пресслі, Холлі Веланс, Сара Картер, Ерік Робертс, Наташа Малте, Метью Марсден, Кейн Косугі, Коллін Чоу.

Найкращі бійці усього світу збираються на турнір D.O.A. Ніхто з них не здогадується, що справжня мета чоловіка, що організував турнір (Робертс), – вибрати чотирьох найкращих бійців і випробувати на них комп’ютерну програму, яку він пообіцяв терористам усього світу…

D.O.A.: Живі чи мертві (D.O.A: Dead Or Alive / D.O.A.: Живые или мертвые). Німеччина-США, 2006. Режисер Корі Юень. У ролях: [Девон Аокі->devon-aoki], Джеймі Пресслі, Холлі Веланс, Сара Картер, [Ерік Робертс->eric-roberts], Наташа Малте, Метью Марсден, Кейн Косугі, Коллін Чоу.

Найкращі бійці усього світу збираються на турнір D.O.A. Ніхто з них не здогадується, що справжня мета чоловіка, що організував турнір (Робертс), – вибрати чотирьох найкращих бійців і випробувати на них комп’ютерну програму, яку він пообіцяв терористам усього світу…

Стрічка є екранізацією популярної відеогри, прихильниками якої є Пол В. С. Андерсон та інші продюсери фільму. Проект стартував у квітні 2003 р. Однією зі складностей була інтернаціональна знімальна група – на майданчику було чути чотири мови, кантонську, мандаринську, англійську й німецьку. Це перший західний фільм, який знімали на знаменитій китайській студії Hengdian World Studios. Усі виконавці головних ролей до початку зйомок могли похвалитися відмінним здоров’ям і доброю фізичною формою. Тренування почалися за три місяці до зйомок. Кожен з головних виконавців отримав по три тренери. Спочатку зусилля скеровували на закріплення їх серцевої системи. Потім – заняття з техніки бою, а на остаток – бодібілдинг. Тренування стали ще інтенсивнішими, коли група прибула до Китаю: час занять збільшився до дев’яти годин на день. В результаті актори змогли у більшості випадків самостійно виконувати трюки.

Чи не простіше було запросити професійних каскадерів і навчити їх акторству? “По-перше, і це головне – наші актори перш за все повинні бути акторами, – каже продюсер Джерелі Болт. – Ми обоє – Корі і я – погодились з тим, що акторська гра – це приіритет номер один”. Серед акторів досвідченими бійцями були Кейн Косугі (син Шо Косугі, відомого у 80-х виконавця ролей ніндзя) та Коллін Чоу, серед  акторок певний досвід у бойових мистецтвах мали Пресслі та Аокі.

Юень, який недостатньо вільно володіє англійською, винайшов складну систему розкадровок двобоїв, за якими актори могли краще зрозуміти, що робити, ніж за його словами.

Причиною знімати картину в Китаї та Гонконгу було бажання постановника наповнити її ароматом Сходу і надати їй азіатський колорит. На студії Hengdian World Studios побудували 13 декорацій, в тому числі велетенську модель комплексу імператорських палаців ХV століття. У художника-костюмера Френка Хелмера була команда з 10 кравців; 80% костюмів були вигадані спеціально для фільму. Одного разу п’ятеро “ніндзя” втратили свідомість від спеки. Бюджет стрічки – 21 млн. доларів.

2 коментаря для “D.O.A.: Живі чи мертві”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *