Цар Скорпіонів

Цар Скорпіонів (The Scorpion King / Царь Скорпионов). США, 2002. Режисер Чарлз Рассел. У ролях: Двейн “Скеля” Джонсон, Келлі Ху, Пітер Фасінеллі, Майкл Кларк Данкан.

Новий канал, субота 25 листопада, 20.25

Дія фільму відбувається за три тисячі років до нашої ери. На початку стрічки майбутній Цар є простим селянином, якому пощастило врятуватися від банди розбійників, що знищили його дім. Перемагаючи численних ворогів, могутній воїн карає кривдників, рятує з полону красуню і врешті-решт стає першим фараоном Єгипту.

Цар Скорпіонів (The Scorpion King / Царь Скорпионов). США, 2002. Режисер Чарлз Рассел. У ролях: [Двейн “Скеля” Джонсон->dwayne-johnson], [Келлі Ху->kelly-hu], Пітер Фасінеллі, Майкл Кларк Данкан.

Новий канал, субота 25 листопада, 20.25

Дія фільму відбувається за три тисячі років до нашої ери. Перемагаючи численних ворогів, майбутній Цар карає ворогів, рятує з полону красуню і врешті-решт стає першим фараоном Єгипту.

Передивляючись під час зйомок робочий матеріал блокбастеру Стівена Соммерса [«Мумія повертається»->mummy-returns], продюсери стрічки зрозуміли, що другорядний персонаж Цар Скорпіонів у виконанні чемпіона з боїв без правил Двейна «Скелі» Джонсона виявився мало не виразнішим, ніж головний герой Рік О’Коннел, якого зіграв Брендан Фрейзер. Після вражаючого успіху картини (касові збори у світовому прокаті перевищили 410 млн. доларів) голлівудські кіномагнати побачили у Двейні нового Шварценеггера і відразу почали готувати масштабний проект під назвою «Цар Скорпіонів».

За першу «зоряну» роль Двейн Джонсон отримав рекордний гонорар у 5.5 мільйонів. «Скеля» був впевнений, що картина сподобається любителям «екшн»: «На нас працювали кінематографісти, які створювали [«Матрицю»->matrix] та «Юрський парк»!» Джонсон є не єдиним велетнем, який з’явився у фільмі: темношкірий Майкл Кларк Данкан є спочатку противником, а потім помічником Царя Скорпіонів.

Роль головного лиходія пропонували гонконгівській зірці Чжоу Юнь-Фату («Анна і король», «Тигр скрадається, дракон ховається»), але той відмовився: «Я не граю негідників у Голлівуді. Я зробив собі ім’я в Азії, виконуючи ролі героїв. У нас на Сході дуже консервативний глядач. У мене і у Джекі Чана цілком позитивний імідж. Один негативний персонаж, і на нашій з ним кар’єрі на батьківщині можна ставити хрест».

Сценарій стрічки написав Джонатан Хейлс («Зоряні війни. Епізод ІІ: Атака клонів»). Декорації картини також використовувались під час зйомок фільму Френка Дарабонта [«Маджестик»->majestic] з [Джимом Керрі->jim-carrey]. Прем’єру «Царя Скорпіонів» призначили на 19 квітня 2002 р. У прокаті США картина зібрала 88 млн. доларів, хоча й залишилась, фактично, “Конаном-варваром” з бюджетом [“Мумії”->mummy].

2 коментаря для “Цар Скорпіонів”

  1. Фільм дуже прикольний – купа жартів (особливо з крадієм коней). Та й взагалі моментів цікавих багато.
    От тільки чому в перекладі “цар”, а не “король”?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *