Дежа вю

Дежа вю (Deja vu / Дежа вю). Фантастичний трилер. США, 2006. Режисер Тоні Скотт. У ролях: Дензел Вашингтон, Пола Петтон, Вел Кілмер.

Агент ФБР Даг Карлін отримує можливість подорожувати у часі і запобігати скоєнню злочинів. Під час одного з таких візитів він закохується у жінку, яку невдовзі мають вбити. Чи зможе Даг врятувати кохану і не змінити хід історії?

Дежа вю (Deja vu / Дежа вю). Фантастичний трилер. США, 2006. Режисер [Тоні Скотт->tony-scott]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washington], Пола Петтон, [Вел Кілмер->val-kilmer].

Агент ФБР Даг Карлін отримує можливість подорожувати у часі і запобігати скоєнню злочинів. Під час одного з таких візитів він закохується у жінку, яку невдовзі мають вбити. Чи зможе Даг врятувати кохану і не змінити хід історії?

Автори сценарію Білл Марсілії та Террі Россіо ([“Пірати Карибського моря”->pirates-of-the-caribbean-2]) познайомились 10 років тому. Ідея спільного проекту виникла у них після кількох років онлайн-спілкування, коли вони обмінювались ідеями і фрагментами сценарію через електронну пошту. Саме з цих шматочків побудували сценарій “Дежа вю”. Марсілії та Россіо вивчили усі теорії, які пояснюють феномен “дежа вю”, щоб максимально об’єктивно подати глядачу усе, що відбувається у кадрі. Продюсер Джеррі Брукхаймер до цього фільму жодного разу не брався до роботи через 48 годин після того, як сценарій потрапив на його стіл. Ця історія кохання була абсолютно не схожою на усе, що йому доводилось читати.

Готуючись до зйомок, Вашингтон кілька місяців спілкувався з федеральними агентами, виїздив на місця злочинів, особливо коли вони були пов’язані з вибухами. З ним працював агент, який займався розслідуванням знаменитого вибуху в Оклахомі у 1993 р. Саме він розповідав актору, як ведеться розслідування масштабного терористичного акту, що може робити агент, а чого краще не робити, ділився враженнями від спілкування з жертвами вибуху та їх родичами. Жіночу роль віддали молодій актрисі Полі Петтон, для якої робота в одному фільмі з Вашингтоном була мрією усього життя.

Режисер Скотт пройшов спеціальний курс, присвячений теоріям подорожей у часі та паралельних світів, вивчав роботи Ейнштейна з цього питання, і саме його теорії були застосовані у картині, щоб змінювати минуле, а потім й майбутнє у новій течії часу. Зйомки проходили у Новому Орлеані, а спеціальну лабораторію, в якій у стрічці відбуваються подорожі у часі, побудували в одному з лос-анджелеських павільйонів.

3 коментаря для “Дежа вю”

  1. Ні, навіть не таке слово. Суперовувісінький фільм! 🙂

    Сьогодні був в Кінопалаці. Дензел, як завжди, неперевершений, як і сам фільм. Основне, що я при завершенні фільму декілька секунд роздумував над розв’язкою. Виявилось, що я не вгадав з результатом, а це вже свідчить про якість фільму.
    Хоча трохи брешу, я встиг вчасно змінити свою думку, хоча і на якихось там 1-2 хв перед розв’язкою. )

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *