Лауреати Берлінського фестивалю

“Золотий ведмідь” дістався китайській стрічці “Весілля Туї” Вана Цяньяня, яка розробляє актуальну для Китаю тему наступу індустрії на колись патріархальні простори Внутрішньої Монголії: уряд примушує пастухів переїздити ближче до міст і починати там нове селянське життя. Туя не хоче кидати сотню своїх овець і їхати до міста зі слабким чоловіком і дітьми. Погано знаючи закони, вона починає шукати “спонсора”, за якого можна вийти заміж, але при цьому розлучатися з чоловіком не збирається. Драматург Лу Вей написав майже водевільний сценарій з гострохарактерними персонажами і кумедними діалогами.

Гран-прі журі та премію за найкращу чоловічу роль отримала аргентинська стрічка “Інший” Аріеля Роттера. Головний герой (Хуліо Чавес) їде в автобусі, коли помирає чоловік, що сидить поруч з ним, і у нього виникає ідея замінити померлого, присвоївши його ім’я та особистість. Приз за жіночу роль дістався Ніні Хосс з німецької стрічки Крістіана Петцольда “Йєлла”. Акторка зіграла жертву екзистенційної кризи: картина починається з її сварки з чоловіком, яка закінчується падінням машини з моста в ріку. “Срібним ведмедем” за найкращу режисуру нагородили Джозефа Седара за картину “Б’юфорт”.

Премією Альфреда Бауера відзначили фільм “Я – кіборг, і це чудово!” – людяну і смішну музичну комедію  корейця Пак Чхан-ука. Ще один “Срібний ведмедь” присудили акторському ансамблю фільму [Роберта Де Ніро->robert-de-niro] – шпигунського трилера “Добрий пастир”, де знялись [Метт Деймон->matt-damon], [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], [Алек Болдуїн->alec-baldwin] і сам Де Ніро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *