Фонтан

Фонтан (The Fountain / Фонтан). Драма / фантастика. США, 2006. Режисер Даррен Аронофскі. У ролях: [Х’ю Джекмен->hu-jackman], [Рейчел Вайс->rachel-weicz], Еллен Берстін.

Сюжет поєднує три історії, дія яких відбувається у часи конкістадорів, у наші дні та у віддаленому майбутньому.

Після «Реквієму мрії» продюсери почали пропонувати Даррену високобюджетні постановки, і саме тоді виявилось, що його режисерське бачення не завжди відповідає вимогам великих студій. Аронофскі підписав контракт на зйомки кінокоміксу «Бетмен: рік перший», однак запропонований ним сценарій виявився занадто похмурим для блокбастера, і нову стрічку про Людину-Кажана доручили робити Крісу Нолану. Реалізація іншого задуму постановника, “Фонтан”, тривала п’ять років.

Затримка була пов’язана з тим, що головний виконавець Бред Пітт у серпні 2002 р. відмовився зніматись, підшукавши більш привабливий проект – “Трою” Вольфганга Петерсена. 400 учасників знімальної групи підписали гнівного листа, в якому назвали Пітта безвідповідальною людиною і звинуватили у тому, що через нього опинились без роботи. Аронофскі намагався запросити Мела Гібсона, Расселла Кроу, Джонні Деппа та Джорджа Клуні, а у лютому 2003 р. віддав головну роль Х’ю Джекмену. Бюджет, який спочатку сягав 75 млн. доларів, було суттєво зменшено, а початок зйомок перенесли на осінь 2004 р.

“Я почав думати про фільм “Фонтан” на рубежі століть, коли мені виповнилося 30 років,  – згадує режисер. – У ті дні я прочитав книгу Берналя Діаса “Завоювання Іспанії”. І в той же час я слухав композицію Space Od’dity Дейвіда Боуї. Героя цієї композиції звуть Том – напевно, тому герой мого фільму отримав це ім’я. Я уявляв космічний політ як подорож у глибини підсвідомості, і в моїй голові поступово почали виникати відповідні образи”. На початковому етапі праці співавтором Аронофскі був спеціаліст у галузі неврології Арі Хендел, але його внесок у сценарій обмежився кількома ідеями.

7 коментарів для “Фонтан”

  1. Перші 20 хвилин-дебілізм,а потім фільм просто геніальний, тільки його треба в кінотеатрі дивитися….
    я під враженням вже 2 годину…неперевершено….

  2. а чому дебілізм? шо там?
    а укрдубляж є? чи там, здається, титри… десь я читала. то виходить англ. з титрами? я дійсно не знаю. підкажіть, де можна таку версію подивитись. на наступному тижні буду в києві.

  3. Ну не те що дебілізм,просто не зрозуміло нічого…
    ні,я дивилася без титрів російською мовою(нажаль), і не чула,чи є українською чи ні…
    але подивитися варто!

  4. Сьогодня йду на фонтан, враження пiсля перегляду напишу.
    На сайти hangout.com.ua в роздiлi новини натрапила на вiдгук Ольги Сторожук, головно актриси Штольнi про цей фiльм. Надихнуло!

  5. Ольги Сторожук, головно актриси Штольнi

    Love story, антирекламою займаєшся? 🙂 Бо на місці Ольги зі всієї своєї біографії, мабуть, саме факт акторства у стрічці “Штольня” я би приховував чи не найсильніше 🙂

    2 all:
    А стрічка “Фонтан” просто чудова, “тримає” аж до початку кінцевих титрів. Подивіться її, навіть не вагаючись.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *