Тім Аллен

Тім Аллен (Tim Allen / Тим Аллен) народився 13 червня 1953 р. у Денвері (штат Колорадо). Здогадатись, що він стане коміком, можна було ще в його дитячі роки: очевидці згадують, що у хлопця було чудове почуття гумору, яке компенсувало недостатньо накачану мускулатуру та відсутність крутих друзів. Коли Тім не міг впоратись з кривдниками звичайним способом, він зрізав їх своїми жартами. В подальшому почуття гумору неодноразово ставало йому в нагоді: наприклад, Тім, який тяжко переживав загибель свого батька Джеральда Діка в автомобільній катастрофі, навчився віджартовуватись, коли дорослі лізли зі співчутливими допитами та порадами.

У школі Аллен вчився погано, але все ж таки вступив до коледжу і закінчив університет штату Мічиган, отримавши спеціальність телевізійного продюсера. Однак, не встигнувши зробити кар’єру у цьому напрямку, майбутній актор потрапив до в’язниці: його упіймали на продажу наркотиків і засудили на вісім років. Спочатку Тім впав у відчай, проте потім зрозумів, що гумор є незамінним і в тюрмі. Через деякий час йому дозволили створити шоу для розваги інших в’язнів, і в результаті веселий арештант відбув за гратами усього два роки.

Опинившись на волі, Аллен спочатку зайнявся рекламою, потім почав виступати з комічними номерами у нічних клубах. Телепродюсери зі студії Діснея помітили його і запросили у серіал за мотивами фільму “Тернер і Хуч”, де актору потрібно було грати у парі з собакою. Однак саме тоді Тім вигадав смішну пародію на телевізійний магазин, в якому продаються всілякі інструменти, і запропонував свою ідею студії. Так з’явилося одне з найпопулярніших сімейних шоу – “Великий ремонт”, де герой Аллена, Тім Тейлор, разом зі своєю дружиною Сюзан виховував трьох синів-бешкетників і потрапляв у різні комічні ситуації. З того часу Тім шість разів поспіль отримував приз глядацьких симпатій як найулюбленіший актор телесеріалу, здобув “Золотий глобус” і багато разів був номінований на інші нагороди. За кожну серію останнього сезону “Великого ремонту” він заробляв мільйон двісті п’ятдесят тисяч доларів.

Успішна телевізійна кар’єра допомогла Аллену швидко стати зіркою у Голлівуді. У 1994 р. великим хітом стала сімейна комедія за його участю “Санта Клаус”, а у 1995 р. ще більший успіх мала анімаційна “Іграшкова історія”, в якій актор озвучив космонавта. Обидві стрічки отримали не менш успішні продовження, а минулого року Аллен знявся у третій частині “Санта Клауса”. Серед його інших кіноробіт – “У пошуках галактики” (1999), “Великі неприємності” (2002), “Різдво з невдахами” (2004), [“Кудлатий пес”->shaggy-dog] (2006), [“Реальні кабани” (2007)->wild-hogs]. На його рахунку також – три веселі автобіографічні книги.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *