Гриффін та Фенікс: На межі щастя

Гриффін та Фенікс: На межі щастя (Griffin & Phoenix / Гриффин та Феникс: На краю счастья). Мелодрама / комедія. США, 2006. Режисер Ед Стоун. У ролях: [Аманда Піт->amanda-peet], Дермот Малруні, Сара Полстон, Блер Браун, Елісон Елліот, Йон Меєрсон.

Генрі Гріффін (Малруні) несподівано дізнається, що йому залишилось жити зовсім недовго: у нього неоперабельний різновид раку. На зайняттях з психології він зустрічає чарівну незнайомку – Сару Фенікс (Піт), яка, виявляється, теж невиліковно хвора…

Режисерський дебют Стоуна – римейк телефільму 1974 р. з Джилл Клейберг та Пітером Фалком. За словами авторів фільму, “Гриффін та Фенікс” – це комедія, яка сміється над смертю. Піт вона нагадує комедії 30-40-х, сповнені кумедних діалогів і витонченого сарказму. Її бойфренд, відомий сценарист, прочитав сценарій першим і сказав, що вона буде божевільною, якщо буде зніматись у цій картині. Бюджет – 15 млн. доларів, і на початковому етапі у фільму були чималі проблеми з фінансуванням, але актори погодились дочекатись їх вирішення. Картину майже повністю було знято у передмісті Нью-Йорка. Стрічка отримала номінацію на приз “Юний артист” за найкраще виконання ролі другого плану (Йон Меєрсон).  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *