Зберігаючи віру

Зберігаючи віру (Keeping the Faith / Сохраняя веру). США, 2000. Режисер Едвард Нортон. У ролях: [Едвард Нортон->edward-norton], [Бен Стіллер->ben-stiller], [Дженна Елфмен->jenna-elfman], Елі Воллах, Рон Ріфкін, Мілош Форман, Холланд Тейлор, Енн Бенкрофт, Браян Джордж.

НТН, п’ятниця 29 червня, 15.20

Браян (Нортон), Джейк (Стіллер) та Анна (Елфмен) були знайомі з дитинства.
Зустрівшись з Анною після довгої розлуки, обидва давніх друга закохуються у неї. Ситуація ускладнюється через те, що за цей час Джейк став рабином, а Браян – священиком…

Усього за п’ять років роботи у кіно Нортон встиг отримати дві номінації на «Оскара» і заслужити славу «лицедія-перфекціоніста», одного з кращих представників нової генерації «фабрики мрій». У 2000 р. до своїх творчих здобутків талановитий актор додав ще й вдалий режисерський дебют, зроблений у жанрі романтичної комедії. Нортон був у захваті від сценарію Стюарта Блумберга, який надав йому «можливість дослідити цікаві характери у динаміці». Під час зйомок постановника-початківця надихав шедевр Франсуа Трюффо «Жюль та Джим», а також класичні стрічки «золотої доби» Голлівуду (на кшталт «Філадельфійської історії»). Розповідь про незвичний «любовний трикутник» дозволила молодому митцю продемонструвати делікатність, витонченість та м’який гумор в аналізі почуттів і стосунків героїв. Дотепна та інтелігентна картина з чудовою грою трьох головних виконавців користувалась заслуженим успіхом у глядачів, зібравши 30 млн. доларів у прокаті США.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *