Мангеттенський фестиваль короткометражних фільмів

Українські любителі кіно вперше мають можливість разом з кіноманами світу обирати найкращий короткометражний фільм Мангеттенського фестивалю, який стартує у нашій країні 28 вересня і закінчиться 30. Програму фестивалю отримають можливість побачити жителі Львова, Києва, Харкова, Одеси, Дніпропетровська, Полтави та Донецька (у Львові фестиваль буде проходити у кінотеатрі “Кінопалац-Коперник”, сеанс – 19.00). Кожен глядач перед входом у кінозал отримає анкету, де зможе відзначити найкращий на його думку фільм.

manhett1

Кіномани 50 країн мають можливість побачити роботи 12 фіналістів (з 500 учасників). Цього року найбільше шансів перемогти має Великобританія, оскільки серед фіналістів найбільше картин саме з цієї країни – чотири: професійна дилема військового фотографа, який намагається вирішити, що йому робити – рятувати життя незнайомця чи продовжувати свою роботу (“Одна сота секунди” Еріка Боудена та Сюзан Джекопсон), урок життя для підлітків, які зовсім не бажають вчитися (“Вишні” Тома Харпера), незвичний випадок, коли дорослий чоловік та його син-підліток у складний момент міняються ролями (“М’який” Саймона Елліса), та історія новачка у школі, змушеного приховувати своє захоплення балетом (“Король Жиголо” Сема Донована).

manhett1

Шкільній темі також присвячені американські “Лінії” Соні Ясанськи. Іспанський “Фокусник” Х’юго Санса розповідає про страх перед іспитом, а кенійський “Я хочу бути пілотом” Дієго Квемада-Діаза – про 12-річного хлопчика, який живе в одній з найбідніших частин країни і мріє стати пілотом. Темою австралійського “Відчуття самотності” Рейчел Тарк стало сучасне захоплення Інтернетом, німецького “Клуні” Флоріана Росса – ризикована відмова приймати власні рішення. Не позбавлені комедійних ноток ізраїльський “Повний список правил Бориса” Шефі Малек (про чоловіка, який ховається від набридлої дружини у туалеті) та сінгапурський “Стажер” Крейга Розенталя (про продавщицю, яка із задоволенням допомагає злочинцю пограбувати своє місце роботи). Герой канадського “Я зустрів моржа” Джоша Раскіна – фан “Бітлз”, який використовує своє інтерв’ю з Джоном Ленноном як саундтрек для анімаційного фільму.

manhett1

1 жовтня, після підрахунку балів, буде оголошено переможця фестивалю. У якості призу він отримає можливість зняти повнометражну стрічку під керівництвом досвідчених продюсерів і випустити її в прокат у 100 кінотеатрах на чотирьох континентах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *