Тому що я так хочу

Батьки і діти – тема така ж невичерпна, як світовий океан, мабуть й буде такою, скільки людей будуть виховувати, тобто намагатись підрівняти дитину під власні стандарти вихователя. Дуже мало хто встигає усвідомити, що настав саме той періоду, коли потрібно зменшувати свій вплив на дитину, даючи їй волю у вирішенні власних проблем – постійно хочеться вирішити все за неї, бо здається, що вона все зробить не так. Тим паче набагато легше керувати кимось, аніж змінювати себе, а вже коли до цього додається криза похилого віку – то тримайтеся міцніше: керувати будуть намагатися і здоровенним чолов’ягою, і жінкою, яка сама вже має дітей, а на будь-які заперечення буде влаштовуватись істерика з криками "я вже нікому не потрібна, пора на цвинтар". А ще коли об’єкт тиранії – молода дівчина, якій, на думку матері, час створювати сім’ю, а необхідної противаги у вигляді батька, який зазвичай не втручається у справи дітей, не існує, то вирватися з цупких обійм стає майже безнадійною справою. Саме така ситуація склалась у Міллі – двоє її сестер вже прилаштовані, а їй поки що не щастить.

Продовжити читання “Тому що я так хочу”

Мобільник

Мобільник (Cellular / Сотовый). США, 2004. Режисер Дейвід Елліс. У ролях: [Кім Бесінгер->kim-basinger], [Кріс Еванс->chris-evans], [Вільям Х. Мейсі->william-h-macey], [Джейсон Стетем->jason-statham], [Джессіка Біл->jessica-biel].

Інтер, субота 2 червня, 21.50

Серфер Раян (Еванс) насолоджується літнім днем, коли дзвонить його мобільний телефон. Незнайома жінка на ім’я Джессіка Мартін (Бесінгер) каже Раяну, що її викрали і тримають заручницею. Вона просить допомогти їй, однак не знає, де знаходиться…

Продовжити читання “Мобільник”

Тому що я так хочу

Тому що я так хочу (Because I Said So / Потому что я так хочу). Комедія / мелодрама. США, 2007. Режисер Майкл Леманн. У ролях: [Даян Кітон->dian-kiton], Менді Мур, Габріель Махт, Том Еверетт Скотт, Лорен Грем, [Пайпер Пірабо->piper-perabo].

Дафна Вайлдер – мати, яка бажає своїй дочці Міллі усього найкращого. Але поняття “підходящий наречений” Дафна і Міллі розуміють зовсім по-різному…

Продовжити читання “Тому що я так хочу”

Темрява

Темрява (Darkness / Тьма). США-Iспанiя, 2002. Режисер Хаiме Балагуеро. У ролях: Анна Пакен, Лeна Олiн, Iан Гленн, Джанкарло Джаннiнi, Фiл Мартiнез, Стефан Енквiст.

1+1, понедiлок 29 серпня, 23.45

Проживши багато рокiв у США, Реджина (Пакен) разом з батьком (Гленн), матiр’ю (Олiн) i молодшим братом (Енквiст) переiжджаe в Iспанiю, де вирiс ii батько. Похмурий будинок, який купуe родина, приховуe жахливу таeмницю: кiлька десятирiч тому у ньому вбивали дiтей. Дiвчина вiдчуваe присутнiсть нечистоi сили, однак iй нiхто не вiрить… Вражаючi касовi збори “Iнших” Алехандро Аменабара, а також американського римейку його ж стрiчки “Розплющ своi очi” – “Ванiльного неба” Кемерона Кроу, – спонукав “фабрику мрiй” шукати нових фахiвцiв у галузi “кiнодемонологii” саме в Iспанii. Компанiя “Дiменсiон”, яка спецiалiзуeться на фантастицi та фiльмах жахiв (“Хелловiн: воскресiння”, “Прибулець”), видiлила 10,6 млн. доларiв на голлiвудський дебют режисера Балагуеро (“Безiменний”). Зйомки, котрi стартували 26 квiтня 2002 р., проходили у передмiстях Барселони. Але Балагуеро не вдалося повторити успiх спiввiтчизника: “Темрява” маe всi ознаки стрiчки класу “Б”, незважаючи на те, що у нiй знялися непоганi актори. Сюжет про жертвопринесення та ритуал, який повинен викликати Апокалiпсис, видаeться надто вторинним, щоб приховувати хоча б якийсь пiдтекст, а фiнал за своiм оптимiзмом нагадуe “Джиперс Крiперс”. Навiть такий майстер, як Джаннiнi, не рятуe картину.

Темрява (Darkness / Тьма). США-Iспанiя, 2002. Режисер Хаiме Балагуеро. У ролях: Анна Пакен, Лeна Олiн, Iан Гленн, Джанкарло Джаннiнi, Фiл Мартiнез, Стефан Енквiст.

ICTV, четвер 31 травня, 23.15

Проживши багато рокiв у США, Реджина (Пакен) разом з батьком (Гленн), матiр’ю (Олiн) i молодшим братом (Енквiст) переiжджаe в Iспанiю, де вирiс ii батько. Похмурий будинок, який купує родина, приховуe жахливу таeмницю: кiлька десятирiч тому у ньому вбивали дiтей. Дiвчина вiдчуваe присутнiсть нечистої сили, однак iй нiхто не вiрить…

Продовжити читання “Темрява”

Пірати Карибського моря: На краю світу – на межі терпіння

Ви ще пам’ятаєте, що таке "Прокляття чорної перлини"? Чотири роки тому цей піратський фрегат виплив у фільмі на тему, яку вже здавалося, остаточно поховали в Голлівуді. На глядачів неначе дихнув свіжий морський бриз в спекотний літній день – легка, весела, іронічна стрічка про морських шукачів пригод і грошей не мала жодних претензій на щось більше за літню розвагу фільмом за мотивами діснейлендівського атракціону, приправленим останніми досягненнями в області комп’ютерної графіки – може саме тому і отримала їх визнання у вигляді зборів, які в чотири рази перевищили бюджет.

Продовжити читання “Пірати Карибського моря: На краю світу – на межі терпіння”

Солоденька

Солоденька (The Sweetest Thing / Милашка). США, 2002. Режисер Роджер Камбл. У ролях: [Камерон Діас->cameron-dias], Крістіна Епплгейт, [Селма Блер->selma-blair], [Томас Джейн->thomas-jane], Паркер Поузі, Джейсон Бейтман, Деймон Вільямс, Дженніфер Хіменес, Френк Грілло, Джонатан Шеч.

Інтер, вівторок 29 травня, 23.55

Крістіна Вотерс (Діас) – чарівна блондинка, яка любить ходити у нічний клуб, зваблювати чоловіків, а потім розбивати їм серця. Але одного дня красуня вперше по-справжньому закохується у молодого чоловіка (Джейн), який поспішає на весілля свого брата. Крістіна бере долю у власні руки і разом з подругою вирушає на пошуки коханого…

Продовжити читання “Солоденька”