Костянтин

Костянтин (Constantine / Константин). США, 2005. Режисер Френсіс Лоренс. У ролях: [Кіану Рівз->keanu-rives], [Рейчел Вайс->rachel-weisz], Тільда Суїнтон, Петер Стормар.

ICTV, субота 15 грудня, 20.00

Джон Костянтин (Рівз) – детектив, що спеціалізується на окультизмі: він може бачити демонів, котрі потайки пробираються у наш світ з пекла. Разом з жінкою-поліцейським (Вайс) Костянтин розслідує загадкову загибель її сестри-близнючки…

const1

Продовжити читання “Костянтин”

Гангстер

Є щось дивне у перегляді фільму, два головні герої якого майже дві третини стрічки не те щоб не з’являються в жодній спільній сцені, а взагалі не підозрюють про існування одне одного. З одного боку, можна звинуватити Рідлі Скотта у бажанні виділити однакову кількість екранного часу обом зіркам – воно є цілком виправданим в очах чиновників від кіно, але до мистецтва відношення взагалі-то не має. А з іншого, у цьому можна побачити на кілька грамів амбіційніший задум – прагнення свідомо розділити дві складові, з яких складається поширене у наш час поняття “американська мрія” (не даремно нам про нього нагадували в рекламному ролику), а саме успіх і порядність, між двома персонажами, у яких немає нічого спільного – крім того, що обоє вони справжні особистості, які жодної секунди не сумніваються у своїй правоті. (Про важливість другої складової свідчить крилатий вислів, який пропагується, принаймні на словах, в Америці не перше століття: “Злочин не приносить прибутку”.)

gangster1

Продовжити читання “Гангстер”

Діана Крюгер

Діана Хедкрюгер, нині більш відома як Діана Крюгер (Diane Krueger / Диана Крюгер) народилась 15 липня 1976 р. у містечку Елгремішен (Німеччина). Її батьки розлучились, коли їй було шість років. Діану та її молодшого брата виховувала мати. Дівчина намагалась всіляко їй допомагати: між заняттями у балетному класі і католицькій школі розносила пошту і підробляла у піццерії. Вона мріяла стати балериною і з трьох років займалась танцями, але після травми коліна про цю мрію довелось забути.

kruger1

Продовжити читання “Діана Крюгер”

В тіні

В тіні (In the Shadows / В тени). США, 2000. Режисер Рік Роман Воу. У ролях: Метью Модайн, Джеймс Каан, Джої Лорен Адамс, К’юба Гудінг-мол., Антоні Корначчіоне, Лілло Бранкато-молодший, Рой Агелоф, Вел Евері, Скотт Воу, Кетлін Райлі.

Новий канал, четвер 13 грудня, 00.05 Продовжити читання “В тіні”

Ніколь Кідман

Ще сім років тому багато любителів кіно знали Ніколь Кідман (Nicole Kidman / Николь Кидман) лише як дружину Тома Круза, а зараз вона – лауреатка багатьох кінопремій і голлівудська зірка № 1, кожен новий фільм якої обговорюється як можливий претендент на «Оскар».

kidman1

Продовжити читання “Ніколь Кідман”

Гангстер

Гангстер (American Gangster / Гангстер). Кримінальна драма. США, 2007. Режисер [Рідлі Скотт->ridley-scott]. У ролях: [Расселл Кроу->russell-crowe], [Дензел Вашингтон->denzel-washington], К’юба Гудінг-мол., Джош Бролін, Армад Ассанте.

americangangster_gallerytheatrical.jpg

На початку 70-х років ХХ століття Френка Лукаса вважали наймогутнішим кримінальним босом Гарлему. Він заробив на наркотиках понад 50 млн. доларів; йому належала нерухомість у Детройті, будинки в Лос-Анджелесі та Маямі, великі земельні ділянки в Пуерто-Ріко та штаті Північна Кароліна. У Бангкоку Лукас через американських військових познайомився з місцевими наркоторговцями. Потім він хвалився, що переправив свою першу партію наркотиків з Бангкока в Нью-Йорк на літаку, який перевозив держсекретаря Генрі Кіссінджера. В подальшому наркотики доставлялись в трунах американських солдатів, що загинули у В’єтнамі. Продовжити читання “Гангстер”