Королева

Королева (The Queen / Королева). Драма. Великобританія, 2006. Режисер Стівен Фрієрз. У ролях: [Хелен Міррен->helen-mirren], [Майкл Шин->michael-sheen], [Джеймс Кромвелл->james-cromwell], Хелен Маккрорі, Алекс Дженнігс, Роджер Еллам, Сильвія Сімз.

Дізнавшись про загибель принцеси Діани у серпні 1997 р., королева Єлизавета ІІ з сім’єю ховається у замку Балморал, не розуміючи всього розмаху реакції суспільства на трагедію. У той же час нещодавно вибраний прем’єр-міністром Тоні Блер намагається всіляко завоювати авторитет і підтримку народу.

Продовжити читання “Королева”

Багатенький Річі

Багатенький Річі (Richie Rich / Богатенький Ричи). США, 1994. Режисер Дональд Петрі. У ролях: [Маколей Калкін->macoley-calkin], Джон Ларрокет, Едвард Херрман, Джонатан Хайд, Крістін Еберсоул, Стефі Лайнберг, Майкл Макшейн, Маріанджела Піно, Челсі Росс.

Новий канал, субота 3 березня, 20.30

Комедія, яку знято на основі популярних у США коміксів. 13-річний Річі (М. Калкін) – найбагатший хлопчик у світі. Він народився у родині мультимільйонерів, його навчали всьому, що може знадобитися майбутньому бізнесмену, але у нього не було друзів. Одного дня негідник, який працював на його батька, підклав у власний літак родини бомбу. Однак його план зірвався: Річі не захотів летіти і залишився вдома, а батько під час польоту помітив бомбу і викинув її. Проте вона все ж таки пошкодила літак, і батьки Річі опинилися в океані, відрізані від навколишнього світу. Річі бере на себе керування фінансовою імперією і починає боротьбу з ворогом… Слабенька дитяча стрічка, з якої запам’ятовується лише фінал, що пародіює класичний трилер Хічкока «З півночі до північного заходу» (1959). Після повного провалу «Річі» в американському кінопрокаті юний М. Калкін («Сам удома», «Моя дівчинка») прийняв рішення залишити кінематограф.

Міст у Терабітію

Міст у Терабітію (Bridge to Terabithia / Мост в Терабитию). Фентезі / пригоди. США, 2006. Режисер Габор Ксупо. У ролях: Джош Хатчерсон, Анна-Софія Робб, Зої Дешанель, Роберт Патрік.

Джесс все літо тренувався, щоб стати найшвидшим бігуном серед однокласників, але перемогу у змаганнях отримала нова учениця школи Леслі Берк. Незважаючи на те, що у цих двох дітей є чимало підстав для ворожнечі, вони досить швидко стають кращими друзями. Разом вони знаходять таємниче королівство Терабітію – чарівний світ, куди можна потрапити, просто перестрибнувши на старій мотузці через ріку у лісі.

Продовжити читання “Міст у Терабітію”

Туристи

Люди в світі поділяються на дві категорії – ті, у кого є гроші, і ті, у кого їх катма. Відповідно країни поділяються на багаті та бідні, щоправда в бідних часто дивовижної краси природа, чим і заробляє місцеве населення – на туристах багатих країн. Втім, хворіють люди однаково незалежно від наповненості гаманця і місця проживання – от тільки лікуватися можливості у них різні.

Продовжити читання “Туристи”

Туристи

Туристи (Turistas / Туристы). Фільм жахів. США, 2006. Режисер Джон Стоквелл. У ролях: Джош Дахамел, Меліса Джордж, Олівія Вайлд, Десмонд Аскью, Бо Гаретт.

Шестеро студентів на канікулах помандрували у Бразилію. Біля острова поблизу бразильського узбережжя їх автобус ламається, і молоді люди залишаються сам-на-сам з джунглями. Вони стають жертвами кривавих експериментів таємної воєнної групи.

Бюджет стрічки – 20 млн. доларів. Картину знято за сценарієм Майкла Росса. Проект стартував у березні 2005 р., коли знайшли режисера і виконавця головної чоловічої ролі. Зйомки почались у Бразилії 26 травня 2006 р. Фільм став дебютом кінокомпанії Fox Atomic, яка знімає переважно стрічки для молодої аудиторії.

Оскар-2006

На 79-й церемонії вручення нагород Американської кіноакадемії заслуженого “Оскара” отримав Мартін Скорсезе, один з найкращих американських режисерів. Картина, за яку Скорсезе відзначили призом, кримінальна драма “Відступники”, у його доробку далеко не найкраща і до історії кіно не увійде, але це вже не має жодного значення.

Продовжити читання “Оскар-2006”