Чужі проти Хижака: Реквієм

Чужі проти Хижака: Реквієм (Aliens vs. Predator: Requiem / Чужие против Хищника: Реквием). Фантастичний бойовик / трилер / жахи. США, 2008. Режисери Колін та Грег Страуз. У ролях: Джон Ортіс, Стівен Паскуале, Джонні Льюїс, Рейко Ейлсворт, Аріель Гейд.

avpr

Нова битва між Чужими та Хижаками розгортається у невеликому американському містечку.

На екрані з’являється своєрідний гібрид двох видів – Предалієн, чия зовнішність відразу стала об’єктом палких обговорень серед прихильників обох кіносеріалів. Це на 80% Чужий, а на 20% – Хижак). Ще один новий персонаж –“чистильник”, Хижак, єдина мета якого – знищити сліди перебування Чужих й Хижаків на Землі.

Стрічка є дебютною роботою у художньому кіно режисерів братів Страуз, чия студія візуальних ефектів відома роботою над фільмами [“300 спартанців”->300-ann], [“Люди Ікс-3”->x-men-3] та [“Фантастична четвірка”->fantastic-four]. Брати є великими прихильниками кіносеріалів про Чужих та Хижаків. Їм здалося, що перенесення подій на територію звичайного містечка піднімає ставки. Місто, яке потрапляє в облогу, називається Ганнісон – це реальне місце, що знаходиться в горах у центральній частині Колорадо.

4 коментаря для “Чужі проти Хижака: Реквієм”

  1. Особливості цього фільму.
    Якщо пригадаємо попередні фільми Хижаків, Чужих, то завжди жертвами були – дорослі. Цього разу історія починається у лісі, і випадковими свідками падіння корабля хижаків стають батько з шестирічним сином. Обидвох убивають чужі. Притому, ми матимемо нагоду це спостерігати досить детально.
    Особливість друга, попередні фільми закінчувалися тим, що всім один одного переб’ють і відбудеться фінальний бій за участі головного героя і прибульця. Звісно людина перемагала. Тут не очікувано крапку ставить УРЯД =) Він скидає ядерну бомбу на містечко. Особливо запам’яталася фраза мешканки : “Уряд ніколи нас не обманює”, а через пару хвилин бомба падає в саму гущу людей.

    Тепер про питання. Отож Хижаки – прототип космічних спартанців. Зміст життя – це полювання. Володіють унікальними технологіями:невидимість, лазерна самоприцільна зброя, інтуїтивний костюм …

    Більш того, з початку фільму Хижак починає вистежувати Чужих по їх слідах, не видимих людському оку. Він помічає сліди в самих “трудна доступних местах” – а хижака який висить над його головою, або під ним на висячих східцях – уперто відмовляється помічати.

    Чого я чекав ? Звичайно хочеться більше дізнатися як про одну расу, так і про іншу. Але доводиться по крупинках збирати протягом фільмів =)

    Загалом екшен добротний. Дивитися тільки на великому екрані.

  2. Ну взагалі-то у другому фільмі – “Чужі” – була дівчинка, яка встигла втекти від чужих з майором, але “була добита між другим та третім фільмами” і початку третього дісталася вже мертвою. 🙂

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *