Особливо небезпечний

Особливо небезпечний (Wanted / Особо опасный). Кінокомікс / бойовик. США, 2008. Режисер Тимур Бекмамбетов. У ролях: [Джеймс Макевой->james-mcavoi], [Анджеліна Джолі->angelina-jolie], [Морган Фрімен->morgan-freeman].

wanted

25-річний Веслі Гібсон нудьгує на роботі і страждає через те, що подружка зраджує йому з найкращим другом. Несподівано у його життя вривається красуня Фокс, яка розповідає Веслі, що його батько був членом Братства – таємної ліги вбивць.

Комікс, на якому базується сюжет, побудований на доволі незвичній ідеї: у середині 80-х років ХХ століття усі суперлиходії світу таємно об’єдналися і розправилися з супергероями. Тобто сьогоднішнім жорстоким і несправедливим світом правлять злочинці, а розповіді про героїв вважаються дитячими казками. Такий постмодерністський погляд на світ – витвір фантазії шотландського автора Марка Міллара. Сюжет «Особливо небезпечного» нагадує фабулу [«Матриці»->matrix].

Голлівудський продюсер Марк Платт, який купив права на екранізацію коміксу майже відразу після його виходу, почав розробляти проект на студії «Юніверсал». Подейкують, що під час продажу прав Міллар схитрував, натякнувши, що в кіноверсії готовий знятися Емінем (він писав свій твір, сподіваючись, що головну чоловічу роль виконає біла зірка репу, жіночу – Гелі Беррі або Бейонс Ноулз, а батька головного героя зіграє [Томмі Лі Джонс->tommy-lee-jones]).

Першим, кого офіційно прикріпили до проекту екранізації «Особливо небезпечного», був російський режисер Тимур Бекмамбетов, постановник обох «Дозорів». На роль Гібсона взяли шотландця Джеймса Макевоя. «Мене запросили тому, що вони зрозуміли: їм потрібен типовий ботанік, – розповідає актор. – На початку 2006 р. я проходив проби, але мене не взяли. Через сім місяців мені передзвонили й сказали: «Ми хотіли взяти сильного, м’язистого, вродливого, однак з ним у нас нічого не виходить». Роль Фокс виконала Анджеліна Джолі. Більша частина зйомок походила у Празі, куди зірка прибула на початку травня 2007 р. у супроводі Бреда Пітта та чотирьох дітей.

2 коментаря для “Особливо небезпечний”

  1. Фільм сууупппееррррр! Піду на нього другий раз! Класний сюжет, гра акторів просто фантастика, хоча є багато нереального в фільмі, але на це закриваеш очі!!!Всім РАДЖУ!!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *