Віллард

Віллард (Willard / Уиллард). США, 2003. Режисер Глен Морган. У ролях: Кріспін Гловер, Р. Лі Ермі, Лора Єлена Херрінг, Джекі Барроуз, Крістен Клоук, Дейвід Паркер.

ICTV, субота 23 серпня, 00.45

Віллард (Гловер) – абсолютно непристосований до життя чоловік, який живе разом зі старою матір’ю і страждає від постійних принижень на роботі. Його єдині друзі – зграя щурів з підвалу, очолювана добродушним Сократом та кровожерливим Беном. Коли бос героя вбиває Сократа, розгніваний Віллард наказує своїм сірим приятелям помститися…

Коли на тлі титрів починає рухатись скелетик щура, відразу стає зрозуміло, що фільм буде неординарним. Режисерський дебют сценариста Моргана («Пункт призначення», «Протистояння») дійсно виправдовує сподівання: він є досить вдалим зразком стилізації, у стражданнях головного героя відчутні мало не кафкіанські мотиви, а Гловер («Назад у майбутнє», «Янголи Чарлі») талановито змальовує підкреслено гротескний портрет свого самотнього, напівбожевільного персонажа. «Віллард» є екранізацією роману Стівена Гілберта «Щоденник людини-щура» і водночас римейком відомого фільму жахів з Брюсом Девідсоном, який у 1971 р. несподівано став хітом і започаткував серію картин про напади різних тварин (продовження стрічки – «Бен» – вийшло на екрани у 1972 р.). Усі щури у фільмі Моргана створені за допомогою комп’ютерних технологій (на спецефекти витратили більшу частину 20-мільйонного бюджету картини). Стрічка може непогано розважити любителів гострих відчуттів, але лише тих, для кого щур – така ж звичайна тварина, як і всі інші.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *