Заздрість

Заздрість (Envy / Зависть). США, 2004. Режисер [Баррі Левінсон->barry-levinson]. У ролях: [Бен Стіллер->ben-stiller], [Джек Блек->jack-black], [Рейчел Вайс->rachel-weisz], Емі Поулер, [Крістофер Вокен->christopher-walken], Аріель Гейд, Лілі Джексон.

Інтер, субота 23 серпня, 23.55

Тім (Стіллер) та Нік (Блек) – сусіди й найкращі друзі, але лише до того дня, коли на перший погляд зовсім непотрібний винахід робить Ніка мільйонером. Ззовні стосунки між приятелями не псуються, однак Тіму стає все важче боротися з власною заздрістю…

envy

Стів Адамс та Ларрі Дейвід вигадали цей сюжет і продали його кінокомпанії «Касл Рок» у листопаді 1999 р. Потім проектом довго займалась студія «Ворнер Бразерс», і врешті-решт його перекупила «Дрімворкс». Бюджет картини склав 40 млн. доларів, а гонорар Стіллера – 10 мільйонів. З-поміж п’яти стрічок цього коміка, які вийшли на екрани у 2004 р. («А ось і Поллі», «Старські і Хатч», «Заздрість», «Викидайли», «Знайомство з Фокерами»), у прокаті провалилась тільки «Заздрість» (касові збори у США не перевищили 10 млн. доларів), хоча її не можна назвати найгіршою. Принаймні тут добре висміюється сучасна американська мрія – зробити якийсь винахід і жити за проценти від нього решту свого життя. До того ж у фільмі грає завжди цікавий Вокен, якому дісталась роль напівбожевільного п’янички, котрий дає поради Тіму.

2 коментаря для “Заздрість”

  1. Да давно уже видел анонс этого фильма, хочу посмотреть, но у нас он пока не идёт, думаю отличный фильм, к тому же классные актёры…Когда посмотрю напишу коммент…)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *