Ерін Брокович

Ерін Брокович (Erin Brockovich / Эрин Брокович). США, 2000. Режисер Стівен Содерберг. У ролях: [Джулія Робертс->julia-roberts], Альберт Фінні, Аарон Екхарт, Марг Хелгенбергер, Черрі Джонс.

Інтер, вівторок 30 вересня, 23.55

Сюжет цієї драми заснований на реальних подіях. Ерін Брокович (Робертс), самотня мати трьох дітей, була змушена найнятися асистенткою у маленьку адвокатську контору. Вивчаючи чергову справу, вона звернула увагу на факти забруднення довкілля могутньою енергетичною компанією і вирішила використати цю інформацію для судового позову…

Причиною великого успіху картини Содерберга (110 млн. доларів за два місяці прокату у США) стала участь у ній славнозвісної «Кралечки». За три роки Робертс знялася у п’яти хітах поспіль і знаходилась на вершині популярності (у 1999 р. прибуток від світового прокату її фільмів досяг 1,1 мільярда доларів). За словами суперзірки, роль Ерін Брокович зацікавила її не лише рекордним для актрис гонораром у 22 мільйони, але й можливістю співпраці з режисером, ім’я якого з початку 90-х вважалося символом американського незалежного кіно. Особисте спілкування з Ерін перед початком зйомок допомогло акторці створити яскравий характер, котрий виходить за межі типового «борця проти несправедливості». Дотримуючись максимальної автентичності у зовнішності та поведінці енергійної героїні, Робертс водночас продемонструвала і свій комедійний талант. В результаті більшість критиків визнали роль Брокович кращим досягненням зірки, цілком гідним «Оскара», який вона врешті-решт і отримала.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *