Маньчжурський кандидат

Маньчжурський кандидат (The Manchurian Candidate / Маньчжурский кандидат). США, 2004. Режисер [Джонатан Демм->jonathan-demme]. У ролях: [Дензел Вашингтон->denzel-washingthon], [Меріл Стріп->meryl-streep], [Лів Шрайбер->liev-shreiber].

ICTV, вівторок 14 жовтня, 23.00

Під час війни у Персидській затоці загін американців потрапив у пастку. Сержант, який усіх врятував, зробив чудову політичну кар’єру: йому залишився крок до посади віце-президента США. І в цей момент він розуміє, що став жертвою психологічної обробки…

manchj

Ідею про загіпнотизованих людей, які перетворюються на вбивць, отримавши наказ по телефону, новою назвати не можна. Картина Демма – римейк класичної стрічки Джона Франкенхаймера 1962 р. За сорок років обличчя ворога змінилося: в оригіналі американським воякам «промивку мізків» влаштовували китайці, у новому фільмі змовниками є конгресмени і представники великих корпорацій. Незважаючи на фантастичність сюжету, картина захоплює і змушує замислитись над тим, чи справді такий розвиток подій є абсолютно неможливим. Що стосується акторства, то усіх затьмарює, як завжди, Меріл Стріп.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *