Роберт Паттінсон

Роберт Паттінсон (Robert Pattinson / Роберт Паттинсон) народився 13 травня 1986 р. у Лондоні. Він був третьою дитиною у сім’ї. Дві його старші сестри далекі від кінематографу: Ліззі захопилась музикою і стала композитором та виконавцем, а Вікторія зайнялась політикою. У 12 років Роберта виключили зі школи. У 15 він помітив у собі акторські таланти і почав виступати у невеликому театрі. Спочатку виконував маленькі ролі другого плану, але через деякий час на обдарованого юнака звернули увагу, і він отримав запрошення у театр “Barnes Theatre Club”. Там Паттінсон здобув перші професійні навички акторства, бо отримав можливість зіграти у трьох постановках – “Макбет”, “Усе минає” та “Тесс з Дербервілів”.

patt1.jpg

Продовжити читання “Роберт Паттінсон”

На риболовлю

На риболовлю (Gone Fishin / На рыбалку). США, 1997. Режисер Крістофер Кейн. У ролях: [Джо Пеші->joe-pesci], [Денні Гловер->danny-glover], Розанна Аркетт, Лінн Вітфілд.

НТН, п’ятниця 26 червня, 19.25

Двоє старих приятелів (Пеші та Гловер) вирушають на риболовлю, але з самого початку їх переслідують неприємності. Вони також стикаються з грабіжником, якого розшукують за вбивство, шукають скарби і зустрічають двох чарівних жінок… Пеші та Гловер добре спрацювались на “Смертельних зброях”, і тут це помітно – інколи їм дійсно вдається бути смішними. В усьому іншому – нічим не видатна, звичайна голлівудська комедія про невдах, успіх у прокаті був посереднім.

Бат-21

Бат-21 (Bat 21 / Бат-21). США, 1988. Режисер Пітер Маркл. У ролях: [Джин Хекмен->gene-hackman], [Денні Гловер->danny-glover], Джеррі Рід, Дейвід Маршалл Грант, Клейтон Ронер.

К1, четвер 25 червня, 22.00

Дія відбувається у 1968 р. Над Південним В’єтнамом збито розвідувальний американський літак. В живих залишився офіцер (Хекмен), який має секретну інформацію. Інший військовий (Гловер) намагається врятувати його до приходу в’єтконгівців і початку бомбардування… Любителі “Рембо” можуть не поспішати – це швидше драма, ніж бойовик. Фільм, який базується на реальному випадку, загалом нічим особливим похвалитись не може, але Хекмен знову демонструє свою майстерність, та й Гловер грає непогано.

Трансформери-2: Помста полеглих

Трансформери-2: Помста полеглих (Transformers: Revenge of the Fallen / Трансформеры-2: Месть павших). Фантастичний бойовик. США, 2009. Режисер [Майкл Бей->michael-bay]. У ролях: [Шиа Ла Беф->shia-la-bef], [Меган Фокс->megan-fox], Джон Туртурро, [Х’юго Вівінг->hugo-wiving], Джош Дахамел, Френк Велкер, Ізабель Лукас.

transf2.jpg

Сем Вітвікі (Ла Беф) намагається забути про свою пригоду і повернутись до нормального життя, не підозрюючи про те, що помста злих роботів неминуча. Далеко не відразу герой розуміє, що сам є ключем до розв’язання всесвітнього протистояння добра і зла… Продовжити читання “Трансформери-2: Помста полеглих”

Острів доктора Моро

Острів доктора Моро (The Island of Dr. Moreau / Остров доктора Моро). США, 1996. Режисер Джон Франкенхеймер. У ролях: [Марлон Брандо->marlon-brando], [Вел Кілмер->val-kilmer], Дейвід Тьюліс, [Марк Дакаскос->marc-dakascos], Файруза Балк.

ICTV, вівторок 23 червня, 22.05

Мандрівник (Тьюліс) випадково потрапляє на загадковий острів, де двоє вчених-генетиків проводять експерименти, створюючи гібриди людини з тваринами. Через деякий час мутанти захоплюють зброю і вчиняють заколот проти свої творців… Одна з найслабших екранізацій творів Веллса. На жаль, Брандо цього разу не продемонстрував нічого видатного, хоча й не заслужив “Золоту малину” за найгіршу роль другого плану, якою його відзначили. Краще було віддати цю нагороду Кілмеру, який виглядає у картині жахливо, особливо коли починає пародіювати Брандо. До речі, на зйомках актори сварилися, і Марлон навіть порадив молодшому колезі не плутати свій талант з розміром гаманця (Вела вважали великою зіркою після “Бетмена назавжди”, але усі його наступні фільми провалилися, в тому числі цей). Як не дивно, найбільше запам’ятовується епізодичний персонаж Дакаскоса.

Антон Єльчін

Антон Єльчін (Anton Yelchin / Антон Ельчин) народився 11 березня 1989 р. у Ленінграді. Його батьки Віктор Єльчін та Ірина Коріна були професійними фігуристами. Сім’я Єльчіних переїхала у Лос-Анджелес, коли Антону було лише півтора роки. Зараз батько актора працює тренером з фігурного катання (він був першим тренером Саші Коен), а мати є хореографом льодових шоу. “Росію я не пам’ятаю. Але люблю, як і своїх рідних, які у мене там залишились”, – каже Антон.

yelcin_1.jpg

Продовжити читання “Антон Єльчін”