Людина-метелик

Людина-метелик (The Mothman Prophecies / Человек-мотылек). США, 2001. Режисер Марк Пеллiнгтон. У ролях: Рiчард Гiр, Лора Лiннi, Вiлл Паттон, Дебра Мессiнг, Люсiнда Дженнi, Алан Бейтс, Дейвiд Ейгенберг, Енн Макдонах’ю, Несбiтт Блейсделл.

Новий канал, понедiлок 12 вересня, 23.30

Життя журналiста Джона Клейна (Гiр) змiнюeться назавжди пiсля трагiчноi загибелi дружини в автокатастрофi. Одного дня герой загадковим чином опиняeться у маленькому мiстечку Пойнт Плезант, де стаe свiдком дивних подiй: час вiд часу деякi мiсцевi жителi спiлкуються з могутнiми нiчними створiннями, яких називають “людьми-метеликами”…

Цю стрiчку знято за мотивами книги, в якiй Джон А. Кiл описав результати свого журналiстського розслiдування у 60-х роках. Не дивно, що твiр Кiла зацiкавив “фабрику мрiй”: таeмничi iстоти, видiння, здатнiсть передбачати майбутнe i впливати на власну долю – з усього цього можна було створити кiностраву, яка припала б до смаку як iнтелектуалам, так i поколiнню, що виросло на “Секретних матерiалах”. Зйомки “Людини-метелика” почалися у сiчнi 2001 р., а прем’eру фiльму призначили на 28 грудня, щоб вiн мiг потрапити до числа “оскарiвських” номiнантiв. Проте картина Пеллiнгтона виявилась надто затягненою та нерiвною. Кiноакадемiя ii проiгнорувала, та й успiху в прокатi вона не мала.

Людина-метелик (The Mothman Prophecies / Человек-мотылек). США, 2001. Режисер Марк Пеллiнгтон. У ролях: Рiчард Гiр, Лора Лiннi, Вiлл Паттон, Дебра Мессiнг, Люсiнда Дженнi, Алан Бейтс, Дейвiд Ейгенберг, Енн Макдонах’ю, Несбiтт Блейсделл.

Новий канал, понедiлок 5 жовтня, 00.05

Життя журналiста Джона Клейна (Гiр) змiнюється назавжди пiсля трагiчної загибелi дружини в автокатастрофi. Одного дня герой загадковим чином опиняється у маленькому мiстечку Пойнт Плезант, де стає свiдком дивних подiй: час вiд часу деякi мiсцевi жителi спiлкуються з могутнiми нiчними створiннями, яких називають “людьми-метеликами”…

Продовжити читання “Людина-метелик”

Спеціаліст

Спеціаліст (The Specialist / Специалист). США, 1994. Режисер Луїс Льоса. У ролях: [Сильвестр Сталлоне->sylvester-stallone], [Шарон Стоун->sharon-stone], [Джеймс Вудс->james-woods], [Род Стайгер->rod-staiger], [Ерік Робертс->eric-roberts].

К1, субота 3 жовтня, 19.45

Колись спеціалісти-підривники Нед (Вудс) та Рей (Сталлоне) працювали разом, але час розвів їх по різні боки барикад. Рей став найманцем, який погодився виконати замовлення красуні Мей Манро (Стоун), яка хоче помститися вбивцям батьків, на яких тепер працює Нед… Відносно непоганий бойовичок “пізнього” Сталлоне, хоча і його, і Стоун легко затьмарюють лиходії – Робертс, Стайгер і особливо Вудс. Останній зіграв настільки яскраво, що режисеру довелося знімати додаткові сцени з Сильвестром, щоб глядачі не переплутали, хто ж головний герой.

Пункт призначення-4

От і ще одному кіносеріалу жахів виповнилося майже 10 років – першу серію зняли у 2000-му. Причому він зміг втриматися значно довше, ніж йому передрікали, особливо якщо врахувати, що, починаючи з другої частини, будь-яких цікавих та оригінальних ходів ніхто зі сценаристів не запропонував.

destin_1.jpg

Продовжити читання “Пункт призначення-4”

Джеффрі Дін Морган

Джеффрі Дін Морган (Jeffrey Dean Morgan / Джеффри Дин Морган) народився в Сіетлі. В юності обожнював спорт і художнє мистецтво. Його акторський дебют відбувся у кримінальному трилері “Звільнена” (1991), однак лише 14 років потому, отримавши роль у телесеріалі “Надприродне” (2005-2009), він відчув, що рухається у правильному напрямку. За день до того, як його затвердили на роль у цьому шоу, Морган залишився без менеджера: після дев’яти років співпраці той відмовився працювати з актором, заявивши, що його кар’єрі вже ніщо не допоможе.

morgan1.jpg

Продовжити читання “Джеффрі Дін Морган”

Маленький Микита

Маленький Микита (Little Nikita / Маленький Никита). США, 1989. Режисер Річард Бенджамін. У ролях: Сідней Пуатьє, Рівер Фенікс, Річард Дженкінс, Керолайн Кава, Річард Бредфорд.

1+1, вівторок 29 вересня, 23.00

Хлопчина з Сан-Дієго, який все життя вважав себе стовідсотковим американцем, несподівано дізнається, що його батьки – російські шпигуни. Ясна річ, йому доведеться виконувати свій громадянський обов’язок на лінії вогню між американською та радянською розвідками… Звичайний шпигунський трилер, який може зацікавити хіба що участю Пуатьє, однієї з перших афро-американських зірок, і трагічно загиблого від передозування Фенікса.

Сходи Iакова

Сходи Iакова (Jacob’s Ladder / Лестница Иакова). США, 1990. Режисер Едрiан Лайн. У ролях: Тiм Роббiнс, Елiзабет Пенья, Деннi Айeлло, Метт Крейвен, Вiнг Реймс, Маколей Калкiн.

ENTER-фiльм, субота 25 червня, 21.00

Мiстична драма з елементами трилеру. Головний герой, ветеран в’eтнамськоi вiйни Джейкоб Сiнгер, страждаe вiд незрозумiлих, але жахливих видiнь, якi згодом перетворюють його життя на справжнe пекло. Невдовзi Джейкоб дiзнаeться, що подiбне вiдбуваeться з усiма його колишнiми колегами i що iм погрожуe якась таeмна органiзацiя. Схоже, на Джейкобi та його друзях у В’eтнамi випробовували якийсь новий наркотик, але експеримент пiшов не так, як планувалося… Майже всi критики вiдмiчають, що сценарiй Брюса Джоела Рубiна написано пiд впливом класичного оповiдання Амброза Бiрза “Випадок на мосту через Рiчку Сов”. Фiльм достатньо iнтригуe, щоб з нетерпiнням чекати фiналу, роздумуючи над тим, де на екранi реальнiсть, а де марення, але пiсля перегляду залишаeться враження, що краще б Лайн зупинився на трилерi, а фiлософствування залишив комусь iншому.

Сходи Iакова (Jacob’s Ladder / Лестница Иакова). США, 1990. Режисер Едрiан Лайн. У ролях: Тiм Роббiнс, Елiзабет Пенья, Деннi Айєлло, Метт Крейвен, Вiнг Реймс, Маколей Калкiн.

Кіно, понеділок 28 вересня, 21.30

Мiстична драма з елементами трилеру. Головний герой, ветеран в’єтнамськоi вiйни Джейкоб Сiнгер, страждає вiд незрозумiлих, але жахливих видiнь, якi згодом перетворюють його життя на справжнe пекло. Невдовзi Джейкоб дiзнається, що подiбне вiдбувається з усiма його колишнiми колегами i що iм погрожує якась таeмна органiзацiя. Схоже, на Джейкобi та його друзях у В’єтнамi випробовували якийсь новий наркотик, але експеримент пiшов не так, як планувалося… Майже всi критики вiдмiчають, що сценарiй Брюса Джоела Рубiна написано пiд впливом класичного оповiдання Амброза Бiрза “Випадок на мосту через Рiчку Сов”. Фiльм достатньо iнтригує, щоб з нетерпiнням чекати фiналу, роздумуючи над тим, де на екранi реальнiсть, а де марення, але пiсля перегляду залишаeться враження, що краще б Лайн зупинився на трилерi, а фiлософствування залишив комусь iншому.