Щелепи 3D

Слід відразу зазначити: з класикою Спілберга і трьома її продовженнями картина ніяк не пов’язана. Справжня назва фільму – “Ніч акул”, і вона виправдана: більшість подій відбувається вночі, і ми отримуємо можливість побачити у дії представників відразу кількох видів морських хижаків. З точки зору видовищності стрічка добре робить свою справу, особливо якщо переглядати її у чудовій 3D-якості в львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”.

shark_night_3d_1.jpg

Сюжет про групу привабливих дівчат і хлоп’ят, які зібрались відпочити на озері і швидко стали здобиччю, сам по собі надзвичайно банальний, і автори фільму, схоже, це чудово розуміють, тому кілька разів застосовують прийом “перемотки”. Характери плоскі і малоцікаві, багато штампів (незнищенність скромних блондинок та непереможність закоханих ботанів), а деякі ситуації і вчинки героїв відверто безглузді (полювання на акулу однорукого негра у воді вночі хочеться згадати у першу чергу). Але в сюжеті є кілька поворотів, які вгадати майже неможливо, – лише тому, що не чекаєш нічого подібного у такій картині. “Щелепи” Спілберга привчили усіх до того, що головним лиходієм є морське чудовисько. У новій стрічці все зовсім не так просто.

shark_night_3d_2.jpg

У картині про акул скільки-небудь цікавих акторських робіт очікувати не варто, і “Щелепи 3D” цю тезу у жодному разі не заперечує. Молоді виконавці симпатичні, але до високого звання актора з них майже ніхто не дотягує. Запам’ятовується хіба що Джошуа Леонард у ролі Реда.

shark_night_3d_3.jpg

З акулами – зовсім інша справа: вони є справжніми зірками фільму, і їхня гра – на висоті, про що попіклувались майстри комп’ютерних технологій. Чого лише варті кадри, коли акула “посміхається” у глядацький зал: вже вдруге, після [“Пункту призначення-5”->final-destination-5], ми отримуємо підтвердження того, що для стрічок “страшних” жанрів 3D-формат особливо важливий. Незрівнянні гримаси і акробатичні вправи у виконанні білих, тигрових, молотоголових та інших підводних небезпек радують око і дозволяють частково пробачити недоліки у людській половині фільму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *