Серед білого дня

Серед білого дня (The Cold Light of Day / Средь бела дня). Трилер. США, 2012. Режисер Мабру Ель Мекрі. У ролях: [Генрі Кавілл->henry-cavill], Брюс Вілліс, [Сігурні Вівер->sigourney-weaver], Керолайн Гудолл, Вероніка Ечегі, Джозеф Моул, Емма Хемілтон.

the_cold_light_of_day.jpg

З 30 серпня стрічку “Серед білого дня” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Вілл Шоу (Кавілл) проводив відпустку з родичами і уявити собі не міг, що невдовзі вони стануть заручниками у руках невідомих. У пошуках рідних Вілл випадково дізнається про державну змову і розкриває таємниці свого батька (Вілліс)…

Сценаристи Скотт Вайпер та Джон Петро замислювали картину як трилер про “людину в бігах”. Ідею проекту підхопили і розробляли продюсери Тревор Мейсі та Марк Еванс з компанії Intrepid Pictures. Вони запросили режисера-початківця Ель Мекрі, бо бачили його фільм під назвою “Ж.К.В.Д.” і знали, що цей постановник зможе зрозуміти динаміку подібної картини.

Зйомки проходили у Мадриді і на іспанському узбережжі Середземного моря. Глядачі бачать у кіно Іспанію не так часто, як Францію, Англію чи Італію, тому Мейсі вирішив, що це унікальне місце для фільму. “Мадрид у нашому кіно виглядає як глянцева листівка, а коли тебе викрадають у “листівочному” місті, це ще страшніше, ніж те, якби тебе викрали у ГУЛАГу”, – вважає Ель Мекрі.

У першій версії сценарію персонаж був молодший, проте Кавілл привніс у фільм певну “дорослість”. Актор каже, що підготовка до ролі у “Серед білого дня” різко відрізняється від роботи над попередніми проектами: “Моя передостання роль потребувала від мене суперспортивної підготовки, я повинен був грати вбивцю людей, а тут мені не дозволяли навіть трохи покачати прес. Мені потрібно було їсти і пити якомога більше, тому що я повинен був виглядати звичайним середньостатистичним хлопцем”. Режисер також попросив актора не вчити іспанську мову і не знайомитися з містом, тому що герой не повинен був почуватися зручно у запропонованих обставинах, він чужак у Мадриді.

Роль головного ворога сім’ї Шоу, яка спочатку писалась для чоловіка, виконала Вівер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *