Джек Річер

На перший погляд ця картина може здатися спробою створити нову екшн-франчізу у стилі [“Неможливої місії”->mission-impossible] – і приблизно таке враження справляє трейлер. Однак насправді фільм є дечим іншим – у жанровому і видовищному плані.

jack-reacher1.jpg

Навіть дивно бачити у подібній стрічці [Круза->tom-cruise] – все ж таки він більше асоціюється (коли йдеться про екшн) з дряпанням на хмарочоси та стрибками по потягам. А в “Річері” – нічого подібного: у погонях відчувається дуже обмежений бюджет, і навіть кульмінацію по-справжньому видовищною не назвеш – постріли та кілька бійок у багнюці. У такому дещо старомодному детективі-бойовику був би на своєму місці [Джейсон Стетем->jason-statham]. Не кажучи вже про те, що йому ідеально пасував би герой, який одночасно є переконаним борцем за справедливість і холоднокровним вбивцею. Круз же в подібній ролі виглядає досить-таки незвично (його навіть “образили”, позбавивши нормальної любовної лінії), хоча це й непогане доповнення до його фільмографії.

jack-reacher2.jpg

Що ж стосується решти виконавців, то [Пайк->rosamund-pike], як завжди, приваблива і природна у ролі адвоката, з Дженкінса вийшов переконливий прокурор-батько, а Вернер Герцог перевтілився у достатньо зловісного головного лиходія, спеціаліста з виживання. Неможливо не сказати про ветерана [Роберта Дювалла->robert-duvall]: роль невелика, але кумедна, щоразу його поява оживляє екран.

На масштабні трюкові сцени, як вже було сказано, розраховувати не варто. Подібний набір недорогих перестрілок і погонь характерний для міцних бойовиків 80-90-х, і тут він, в принципі, сприймається непогано. Значно більше уваги у фільмі приділяється детективному сюжету – не блискучому, але й без дуже помітних дір.

jack-reacher3.jpg

Підсумок: підкреслено старомодний детектив-бойовик, з героєм у стилі Брудного Гаррі і скромно знятим екшном. Рекомендується любителям стрічок такого типу і прихильникам Круза та Дювалла.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *