Ретчет і Кланк: Галактичні рейнджери

З-поміж кіноадаптацій відеоігор є винятки з правила їх, м’яко кажучи, невисокої якості, однак, на жаль, “Ретчет і Кланк” до них не належить.

ratchet-and-clank1


В принципі, немає нічого поганого в історії про симпатичну тваринку-механіка, яка за допомогою вірного друга, маленького робота, який до неї випадково потрапив, стає героєм, гідним увійти до головної команди галактичних захисників добра. Крім того, що подібний сюжет про сходження героя розповідався у найрізноманітніших медіумах мільйони разів – і часто розповідався значно цікавіше. Космічний світ змальований досить-таки детально і яскраво, гумор є, хоча й переважно відверто дитячий, а от зі швидким екшном недобір – для кіна про галактичні пригоди, навіть розрахованого на зовсім юну аудиторію, масштабних битв замало. Натомість є багато розмов і переживань персонажів.

ratchet-and-clank2

За цими розмовами та переживаннями, щоправда, можна розгледіти таку досить цікаву тему, як зв’язок слави з героїзмом. Наївний Ретчет, наприклад, варто йому – майже випадково і не без чужої допомоги – здійснити один подвиг, відразу починає вважати себе гідним натовпу фанатів. Але справжня клініка у цьому плані у головного рятівника всесвіту, капітана Кварка, – більшість не дуже смішних (тому що вони надто одноманітні і швидко набридають) жартів фільму пов’язані з його манією величі і самолюбством. Стрічка повчально показує, куди його все це приводить, проте рішення проблем є непереконливо простим, швидким і знову ж таки розмовним. Усі інші персонажі зведені до сірих типажів, в том числі Кланк, незважаючи на те, що він зазначений у назві. За лиходіями, хоч вони теж стандартні і одновимірно злі, спостерігати цікавіше, хоча б тому, що з ними пов’язана більшість смішних жартів картини.

ratchet-and-clank3

Підсумок: непоганий мультик, розрахований переважно на дитячу аудиторію, тим не менш, сильно програє багатьом значно кращим зразкам анімації – і навіть не “піксарівським”. Незважаючи на невеликий хронометраж, рухається він вперед неквапливо, натомість забувається майже миттєво.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *