Warcraft: Початок

Warcraft: Початок (Warcraft / Варкрафт). Фентезі / пригоди. США-Китай-Канада, 2016. Режисер Дункан Джонс. У ролях: Тревіс Фіммел, [Бен Фостер->ben-foster], [Пола Паттон->paula-patton], Домінік Купер, Тобі Кеббел, Бен Шнетцер, Кленсі Браун, Денієл Ву, Роберт Казінскі.

warcraft_poster

З 9 червня стрічку “Warcraft: Початок” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Орда зловісних орків на чолі з чорним магом приходить у світ людей, щоб завоювати його. Поки воїни королівства Азерот готуються дати відсіч загарбникам, один з лідерів орків вирішує об’єднатися з людьми заради миру і перемоги над злим чаклуном…

Вперше про намір адаптувати популярну відеогру заявили у 2006 р. Для адаптації обрали події з книг “World of Warcraft: Сходження Орди” (2006) Крісті Голден та “Останній страж” (2001) Джеффа Грабба.

Спочатку сценарій фільму написав Гарі Вітт, але його повністю змінили, коли проектом зайнявся Сем Реймі. Врешті-решт і Вітт, і Реймі залишили проект. Знімати стрічку хотів Уве Болл, проте йому відмовили. Коли режисером став Джонс, він вирішив, що конфлікт між Ордою та Альянсом в сценарії вийшов однобоким, і багато чого змінив в сюжеті.

Роль короля Ллейна пропонували [Коліну Фарреллу->colin-farrell]. Деякий час участю у “Warcraft” цікавився [Джонні Депп->johnny-depp]. Спеціально для фільму розробили мову орків. В ролі монстрів акторам допомагав вживатися каскадер і тренер руху Террі Нотарі. Зйомки тривали 123 дні, з 13 січня до 23 травня 2014 р. Вони проходили у Ванкувері.

Бюджет картини – 160 млн. доларів. Пост-продакшн тривав 20 місяців. Спочатку прем’єру призначили на грудень 2015 р., однак потім перенесли на травень 2016-го через вихід на екрани нових “Зоряних війн”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *