Рідня

Рідня (Kin / Кин). Фантастична драма. США, 2018. Режисери Джонатан Бейкер та Джош Бейкер. У ролях: Майлс Труїтт, Джек Рейнор, Зої Кравіц, Джеймс Франко, Денніс Квейд, Керрі Кун, Майкл Б. Джордан.

kin_poster

З 13 вересня стрічку “Рідня” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Підліток Ілай (Труїтт) знаходить річ, схожу на інопланетну зброю, і забирає її додому. Саме у цей час з в’язниці виходить його старший брат Джиммі (Рейнор), якому терміново потрібні гроші, щоб розплатитися з місцевими злочинцями, інакше його і рідних вб’ють…

А ось і стрічка, що не претендує на звання навіть потенційного блокбастера, тому й вийшла в останні дні літнього сезону. Щоправда, вона теж належить до фантастичного жанру, з чималими домішками кримінальної драми та сімейної мелодрами.

kin_1

Мабуть, головна проблема “Рідні” саме у тому, що вона намагається бути багатьма речами одночасно і при цьому не намагається бути хоча б скільки-небудь оригінальною у якомусь з цим напрямків. Оригінальність полягає саме у поєднанні – і то лише часткова, оскільки в історії кіно траплялись і значно дивніші поєднання. Історія сім’ї, яка щойно залишилась без матері, з темношкірим всиновленим підлітком і дорослим (тільки за віком, не за поведінкою) рідним сином, який щойно вийшов з в’язниці, сама по собі вже була непоганим матеріалом для повнометражного фільму, переважно тому, що роль батька дуже переконливо зіграв Квейд. Однак його екранний час швидко закінчується, точніше, просто обривається, і братам доводиться тікати від бандитів на чолі з безжальним психопатом. В дорозі вони зближуються, заводять нових ворогів і друзів, потрапляють у халепи – і весь цей час молодший таскає з собою випадково знайдену дивну пушку, яка, ясна річ, врешті-решт починає стріляти. Фінал робить картину схожою на пілот фантастичного телесеріалу – так, зараз практично усі стрічки на “фабриці мрій” ліпляться з урахуванням можливого сіквелу, тільки от у випадку з “Ріднею” це вкрай малоймовірно, враховуючи провал фільму у прокаті.

kin_2

Труїтт у ролі молодшого брата непогано проявив себе, особливо з урахуванням того, наскільки мало інформації стрічка дає про його життя та характер. Рейнору, актору не без харизми, дісталась невдячна роль егоїстичного і безголового брата-брехуна, який водить молодшого у стрип-клуби і постійно наражає на небезпеку. Саме завдяки подібній подачі персонажа лінія зближення братів не працює майже зовсім – навпаки, виникає бажання, щоб малий тримався від цього інфантильного парубка подалі. Зої Кравіц зробила усе можливе зі стандартним образом стриптизерки з золотим серцем, додавши стрічці необхідну людяність. А нелюдство залишилась за Франко, який перевтілився у головного переслідувача братів-втікачів, скаженого бандита з особистою вендетою. Як і слід було очікувати, це найяскравіша акторська робота у фільмі: актор відверто розважається сам і добре розважає глядача.

kin_3

Підсумок: суміш жанрів, в якій жоден не відпрацьований по-справжньому добре, але яка, тим не менш, переглядається відносно легко. Щоправда, так само легко вона і забувається (хіба що кровожерний Франко примудряється трохи запам’ятатись).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *