Пункт призначення-3

Навколо цього кіносеріалу вже склався цілий ряд своїх традицій, правил, які режисер (оскільки він же був автором задуму першого фільму) порушувати аж ніяк не збирався. Можливо, це й не найкраще.

Порушувати правила інколи корисно – як мінімум подаруєш глядачу задоволення від сюрпризу, а інколи і щось справді путнє вдасться створити. І, власне, як мінімум одна частина цього речення стосується найпершого «Пункту призначення». Він став культовим у певних колах саме тому, що зламав певний стандарт, тим самим вдихнувши нове життя в жанр молодіжного трилер-хорору, стомленого від «Криків». Нарешті за хлопцями і дівчатами розпочало полювання не опудало в масці, яким виявиться їх ображений однокласник, а дещо інше. Але, зруйнувавши один штамп, «Пункт» поспішив побудувати власний. На щастя, він поки що здебільшого утримується в межах цього одного кіносеріалу.

Навколо цього кіносеріалу вже склався цілий ряд своїх традицій, правил, які режисер (оскільки він же був автором задуму першого фільму) порушувати аж ніяк не збирався. Можливо, це й не на краще.

Порушувати правила інколи корисно – як мінімум подаруєш глядачу задоволення від сюрпризу, а інколи і щось справді путнє вдається створити. І, власне, як мінімум одна частина цього речення стосується найпершого «Пункту призначення». Він став культовим у певних колах саме тому, що зламав певний стандарт, тим самим вдихнувши нове життя в жанр молодіжного трилер-хорору, стомленого від «Криків». Нарешті за хлопцями і дівчатами розпочало полювання не опудало в масці, яким виявиться їх ображений однокласник, а дещо інше. Але, зруйнувавши один штамп, «Пункт» поспішив побудувати власний. На щастя, він поки що здебільшого утримується в межах цього одного кіносеріалу.

Як завжди, перша чверть фільму може похвалитись вкрай видовищною сценою катастрофи, яку завжди висувають на премію MTV саме в цій номінації. Цього разу даний епізод теж зроблено дуже професійно й захоплююче; іноді здається, що це найкраще, що є у стрічці. Але ж наперед відомо, що це відбувається поки що лише в уяві одного з персонажів, що поспішить врятувати кількох інших. Щоправда, аварії додали більш трагічний присмак. Стосунки між двома завтрашніми випускниками, які втратили близьких людей, в іншому жанрі могли б самі по собі стати темою фільму, однак тут вони знають своє місце. Вони написані без жодних злетів (не драму ж дивимось), але хоч якось урізноманітнюють схему.

Все інше зліплене по схемі перших двох серій (в тому числі «несподіваний» фінал), проте жваво, часом ефектно і інколи по-садистськи вигадливо. Сцена в солярії декого добре розважить, а у когось, можливо, відіб’є бажання користуватись подібними послугами, принаймні на деякий час. А може й ні – після [«Швидкості»->speed] навряд чи хтось почав всерйоз боятись ліфтів та автобусів. Тому третій «Пункт призначення» можна спокійно рекомендувати прихильникам двох перших фільмів (якщо вони не сподіваються побачити щось принципово нове) і просто любителям зарізаних, спалених, застрілених, розчавлених, переїханих і всіляко спотворених дівчат і хлопців.

12 коментарів для “Пункт призначення-3”

  1. Перші дві частини кращі були, ІМХО. І сцена катастрофи у другій частині краща. А тут хіба смерті в солярії можна відмітити….

  2. Незнаю, мені сподобалось 🙂 Теж в принципі частина не підкачала… Хоча дуже шкода що в кінці старша сестра головної героїні всетаки вмирає – мені просто вона дуже сподобадась :)))) І взагалі ненавиджу американське кіно за те що гарних дівчат завжди вбивають 🙁

  3. Перші дві частини бачив – кльово. Третьої, блін, ніхто з друзів не має. А ой як хочеться подивитись. Фільми супер, але також не люблю коли гарних дівчат вбивають.

  4. В принципі, всі три частини можна дивитися. Як завжди, продовження трохи уступають оригіналу.

    Більшість гарних дівчат для того і підписують у трилери, щоб яскраво вбити:)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *