Дуже страшне кіно

Дуже страшне кіно (Scary Movie / Очень страшное кино). США, 2000. Режисер Кінен Айворі Веянс. У ролях: Анна Феріс, Шеннон Елізабет, Кармен Електра, Марлон Веянс, Шон Веянс, Джон Абрахамс, Керт Фуллер, Дейв Шерідан, Локлін Манро.

Новий канал, субота 6 травня, 22.05

Недолугий маніяк у білій масці тероризує місто, вбиваючи недоумкуватих підлітків. Особливо налякані шестеро тінейджерів: психопат знає, що минулого літа вони збили машиною (і пограбували) незнайомого чоловіка. Єдиною, хто здатна врятуватись від загадкового злочинця, є Сідні Кембелл, дочка місцевого наркоторговця… Несподіваний успіх у публіки стрічки, знятої темношкірим актором та режисером Веянсом («Цей брудний негідник Шейм»), довів, що пародія на відомі фільми може бути не менш популярною, ніж самі об’єкти глузування. Невибаглива картина з 19-мільйонним бюджетом тільки за перший тиждень прокату принесла 42 млн. доларів, зайнявши за підсумками року сьоме місце у списку кінохітів 2000 р. (загальна сума її зборів у США сягнула 157 мільйонів). Проте шалені прибутки аж ніяк не свідчать про дотепність стрічки, у порівнянні з якою не надто вишукані «Аероплан» і «Гарячі голови» здаються зразками інтелектуального гумору. Пересміюючи штампи молодіжних фільмів жахів на кшталт «Крику» (а також «Матрицю», «Шосте почуття» та решту блокбастерів останніх років), автори «Страшного кіно» прагнули лише позмагатися у несмаку і грубості жартів з братами Фареллі та іншими сучасними комедіографами. На жаль, ця пародія є доказом не відродження, а кризи цього жанру в американському кіно.

Дуже страшне кіно (Scary Movie / Очень страшное кино). США, 2000. Режисер Кінен Айворі Веянс. У ролях: [Анна Феріс->anna-feris], [Шеннон Елізабет->shannon-elizabeth], Кармен Електра, Марлон Веянс, Шон Веянс, Джон Абрахамс, Керт Фуллер, Дейв Шерідан, Локлін Манро.

Новий канал, субота 6 травня, 22.05

Недолугий маніяк у білій масці тероризує місто, вбиваючи недоумкуватих підлітків. Особливо налякані шестеро тінейджерів: психопат знає, що минулого літа вони збили машиною (і пограбували) незнайомого чоловіка. Єдиною, хто здатна врятуватись від загадкового злочинця, є Сідні Кембелл, дочка місцевого наркоторговця… Несподіваний успіх у публіки стрічки, знятої темношкірим актором та режисером Веянсом («Цей брудний негідник Шейм»), довів, що пародія на відомі фільми може бути не менш популярною, ніж самі об’єкти глузування. Невибаглива картина з 19-мільйонним бюджетом тільки за перший тиждень прокату принесла 42 млн. доларів, зайнявши за підсумками року сьоме місце у списку кінохітів 2000 р. (загальна сума її зборів у США сягнула 157 мільйонів). Проте шалені прибутки аж ніяк не свідчать про дотепність стрічки, у порівнянні з якою не надто вишукані «Аероплан» і «Гарячі голови» здаються зразками інтелектуального гумору. Пересміюючи штампи молодіжних фільмів жахів на кшталт [«Крику»->scream] (а також [«Матрицю»->matrix], [«Шосте почуття»->sixth-sense] та решту блокбастерів останніх років), автори «Страшного кіно» прагнули лише позмагатися у несмаку і грубості жартів з братами Фареллі та іншими сучасними комедіографами. На жаль, ця пародія є доказом не відродження, а кризи цього жанру в американському кіно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *