Дев’яті ворота

Дев’яті ворота (The Ninth Gate / Девятые врата). Іспанія-Франція, 1999. Режисер Роман Поланський. У ролях: Джонні Депп, Френк Лангелла, Лєна Улін, Еммануель Сеньє, Джеймс Руссо, Аллен Гарфілд.

1+1, середа 30 серпня, 22.10

Дін Корсо (Депп) – детектив, який займається пошуками рідкісних книг. На замовлення відомого колекціонера Бориса Болкана (Лангелла) Корсо намагається встановити цінність давньої книги, автора якої було страчено за зв’язок з дияволом. З самого початку пошуків герой стикається з дивними явищами та жорстокими вбивствами…

Дев’яті ворота (The Ninth Gate / Девятые врата). Іспанія-Франція, 1999. Режисер [Роман Поланський->roman-polansky]. У ролях: [Джонні Депп->johnny-depp], Френк Лангелла, Лєна Улін, Еммануель Сеньє, Джеймс Руссо, Аллен Гарфілд.

1+1, середа 30 серпня, 22.10

Дін Корсо (Депп) – детектив, який займається пошуками рідкісних книг. На  замовлення відомого колекціонера Бориса Болкана (Лангелла) Корсо намагається встановити цінність давньої книги, автора якої було страчено за зв’язок з дияволом. З самого початку пошуків герой стикається з дивними явищами та жорстокими вбивствами…

Видатний польський режисер повернувся у кіно після п’ятирічної перерви, екранізувавши містичний роман-бестселер Артура Переса-Реверте «Клуб Дюма». Він стверджував, що під час роботи над фільмом надихався образом Фауста, намагаючись створити роздум на тему ціни абсолютної влади для людини. Як відомо, попереднє звертання Поланського до «диявольської» тематики («Дитина Розмарі», 1968) призвело до створення однієї з кращих стрічок у жанрі та у доробку митця. Цього разу режисер не зміг повторити свій давній успіх, і його картина не стала яскравою подією. Однак йому вдалося створити досить цікавий фільм, який вирізняється з-поміж решти містичних стрічок того сезону європейським смаком, відчуттям стилю та глибиною. У його загадковій атмосфері ознаки «диявольських дій» тісно пов’язані з повсякденним життям, а потойбічні істоти спокійно співіснують у сучасному місті разом зі звичайними людьми. Невідповідність стрічки голлівудським стандартам та відсутність дорогих спецефектів стали причинами малих касових зборів у США (біля 13 млн. доларів), проте на українському відеоринку «Дев’яті ворота» користувалися чималою популярністю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *