Анна Феріс

Анна Феріс народилась 29 листопада 1976 р. в Сіетлі. З дитинства почала виступати в театрі, в 9 років дебютувала на професійній сцені, після чого грала в різних театральних трупах і знімалась в рекламі. “Пам’ятаю, в 11 років я зіграла в професійній постановці і мене запросили на радіоінтерв’ю, – згадує акторка. – Я була дуже гордою! Мене розпитували всього п’ять хвилин, але за ті хвилини я відчула себе такою важливою і знаменитою!”

В 15 років Анна дебютувала на телебаченні у картині “Обман: материнська таємниця” (1991), однак в кіно почала зніматись тільки у 1999 р. Після маленької ролі в незалежному фільмі жахів “Алея коханців” її помітили і запросили в “Дуже страшне кіно” (2000).

Анна Феріс (Anna Faris / Анна Фэрис) народилась 29 листопада 1976 р. в Сіетлі. З дитинства почала виступати в театрі, в 9 років дебютувала на професійній сцені, після чого грала в різних театральних трупах і знімалась в рекламі. “Пам’ятаю, в 11 років я зіграла в професійній постановці і мене запросили на радіоінтерв’ю, – згадує акторка. – Я була дуже гордою! Мене розпитували всього п’ять хвилин, але за ті хвилини я відчула себе такою важливою і знаменитою!”

В 15 років Анна дебютувала на телебаченні у картині “Обман: материнська таємниця” (1991), однак в кіно почала зніматись тільки у 1999 р. Після маленької ролі в незалежному фільмі жахів “Алея коханців” її помітили і запросили в [“Дуже страшне кіно”->scary-movie] (2000).

Сенсаційний успіх сповненої сумнівних жартів пародії на жахи став для актриси несподіванкою. “Я взагалі нічого не чекала від цієї стрічки, – згадує вона. – В прем’єрний вікенд мене навіть не було в Лос-Анджелесі. Я знаходилась в Сіетлі, репетирувала п’єсу. Мені подзвонив агент і сказав: “Ти знаєш, що “Дуже страшне кіно” зібрало 17 мільйонів за перший день прокату?” Я спитала: “Це добре чи погано?” Я уяви не мала, скільки повинен зібрати фільм в перший день! Перед прем’єрою ми були впевнені, що картина вийшла смішною, але нікому і на думку не спадало, що вона збере 54 мільйони за перший вікенд! Коли на екрани виходять такі стрічки, як [“Люди у чорному”->men-in-black] або [“Зоряні війни”->star-wars], всі заздалегідь налаштовані на те, що фільм має стати хітом. Однак “Дуже страшне кіно” здивувало всіх, в тому числі його авторів. Я була в легкому шоку, коли агент пояснив мені, що це один з найкращих дебютів за останні роки”.

У Феріс є власна теорія стосовно того, чому ця пародія так сподобалась публіці: вона вважає, що молодь дуже налякали картини на кшталт [“Крику”->scream] та “Я знаю, що ви зробили минулого літа”, і “Дуже страшне кіно” з’явилось вчасно, коли людям захотілось посміятись над своїми страхами. Той факт, що на прем’єру стрічки їй довелось запросити батьків, став для Анни справжнім жахом, враховуючи, скільки у картині сцен з гумором “нижче поясу”. “Ненавиджу героїнь, яких зазвичай граю, – зізнається акторка. – Подібні особи постійно дражнили мене під час навчання у школі”.

“Дуже страшне кіно” і три його продовження перетворили Феріс на провідну комедійну актрису “фабрики мрій”, однак вона інколи з’являється і в стрічках інших жанрів. Її можна побачити і в [“Труднощах перекладу”->lost-in-translation] (2003) Софії Копполи, і в [“Горбатій горі”->brokeback-mountain-ann] (2005) Анга Лі, щоправда, в невеликих і знову ж таки кумедних ролях.

4 коментаря для “Анна Феріс”

  1. Я на мене, то весь акторський талант Феріс написаний в неї на обличчі. Хоча в перерахованих перлинах кінематографу вона виглядає непогано 🙂

  2. Привет,Анна.Ты моя любимая актрисса.Мне очень нравятся фильмы в которых ты играешь(Цыпочка,Очень страшное кино и.т.д.Ответь мне пожалуйста.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *