Ерагон

Ерагон (Eragon / Эрагон). Фентезі / пригоди. США, 2006. Режисер Стефан Фангмеєр. У ролях: Ед Спелірс, Джеремі Айронс, Джон Малкович, Роберт Карлайл, Джимон Хунс, Сієнна Гелрой.

Мир у країні Алагейзії охороняли хоробрі Вершники Драконів – доки один з них, Гальбаторікс, не зрадив Орден і знищив своїх товаришів. Але після того, як юний Ерагон знаходить яскраве блакитне яйце, з якого з’являється дракон Сапфіра, часи Вершників Драконів повертаються.

Ерагон (Eragon / Эрагон). Фентезі / пригоди. США, 2006. Режисер Стефан Фангмеєр. У ролях: Ед Спелірс, [Джеремі Айронс->jeremy-irons], [Джон Малкович->john-malcovich], [Роберт Карлайл->robert-carlyle], Джимон Хунс, Сієнна Гелрой.

Мир у країні Алагейзії охороняли хоробрі Вершники Драконів – доки один з них, Гальбаторікс, не зрадив Орден і знищив своїх товаришів. Але після того, як юний Ерагон знаходить яскраве блакитне яйце, з якого з’являється дракон Сапфіра, часи Вершників Драконів повертаються.

Це екранізація першої частини трилогії “Спадщина” Крістофера Паоліні. Виданий у серпні 2003 р. “Ерагон” став всесвітньо відомим феноменом у книжковому світі: він 87 тижнів знаходився у списку бестселерів видання “Нью-Йорк Таймс” і 21 тиждень – у списку бестселерів художньої літератури для молоді та дорослих читачів видання “Паблішерс Віклі”. Тільки у Північній Америці було продано 2,5 мільйонів екземплярів роману, а в цілому книгу було опубліковано у 38 країнах.

Сценарист Пітер Бучман (“Юрський парк-3”) зробив центральною лінію стосунків юнака і дракона. Режисер Фангмеєр, працюючи у компанії спецефектів Джорджа Лукаса, брав участь у створенні “Врятувати рядового Раяна”, “Ідеального шторму”, “Володаря морів”, має на своєму рахунку три нагороди Британської кіноакадемії і чотири номінації на “Оскар”.

Головну роль у фільмі виконав 18-річний Спелірс, вибраний після проведення пошуку міжнародного масштабу, який конкурував з пошуком акторів на ролі у “Гаррі Поттері” і складався з сотень прослуховувань та десятків кінопроб. Спелірса вибрали з-поміж 180 000 претендентів, у той момент, коли він намагався знайти себе в ролі Гамлета в шкільних виставах.

Айронс, готуючись до ролі Брома, наставника Ерагона, практикувався у фехтуванні на мечах згідно зі стилем, описаним у книзі. Він майже щодня тренувався, щоб укріпити зап’ястки і якомога реалістичніше зіграти в батальних сценах. Більшість учасників знімальної групи пройшли курс фізичної підготовки, в тому числі боксерські тренування і уроки стрільби з лука.

Дракона Сапфіру озвучила [Рейчел Вайс->rachel-weiz]. Майстер спецефектів Майкл Макалістер керував комп’ютерною анімацією персонажа. Під його керівництвом студії Industrial Light & Magic та WETA Digital створили образ найбільш динамічного та яскравого дракона в історії кіно. Координував роботу групи аніматорів з ILM Глен Макінтош, який допомагав “оживляти” Йоду та генерала Грівуса у [“Помсті сітхів”->revenge-of-the-sith]. Девід Клейтон, який керував анімаційною групою WETA, забезпечив додаткову реалізацію образів, особливо для батальних сцен. Художники обрали для Сапфіри витончену зовнішність, яка відповідає її статі та характеру, з лев’ячою ходою та орлячими крилами.

Кульмінаційною сценою у фільмі є битва при Фартхен Дурі, в якій армія темного короля Гальбаторікса бере в облогу вежу варденів. Для цього епізоду за 16 тижнів було створено величезні декорації, а зйомки велись в Угорщині, недалеко від кордону з Австрією. 450 статистів і каскадерів змушені були працювати 10 годин поспіль щоночі, навіть у найгіршу погоду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *