Хибна спокуса

Хибна спокуса (The Good Shepherd / Ложное искушение). Шпигунський трилер. США, 2006. Режисер [Роберт Де Ніро->robert-de-niro]. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], Роберт Де Ніро, [Анжеліна Джолі->angelina-jolie], [Алек Болдуїн->alec-baldwin], [Джо Пеші->joe-pescy], Біллі Крадап, Вільям Херт, Тімоті Хаттон.

Історія Джеймса Вілсона, молодого американця, який увійшов в історію нації. Блискучий випускник Йєльського університету опинився у команді спеціалістів, які сформували Центральне розвідувальне управління. Він пропрацював у ЦРУ 40 років, і стрічка описує ранню діяльність цієї організації і деякі епізоди “холодної війни”.

Картина знята за сценарієм Еріка Рота. Образ Вілсона списаний з реального офіцера ЦРУ – Джеймса “Ісуса” Енглтона. Проект запустили у виробництво, після десятирічних безуспішних спроб, у листопаді 2002 р. з [Леонардо Ді Капріо->leonardo-di-caprio] у головній ролі. Зйомки намітили на осінь 2003 р., але потім зсунули на березень 2005 р. – через хворобу Де Ніро і через Ді Капріо, який врешті-решт відмовився від головної ролі. У листопаді 2004 р. почались проблеми з фінансуванням, але у тому ж місяці їх вирішили, і головну роль отримав Деймон. У січні 2005 р. до нього приєдналась Джолі.

Бюджет фільму – 110 млн. доларів. Зйомки проходили у серпні 2005 р. – січні 2006 р. у Лондоні, Нью-Йорку, Вашингтоні, Гринвічі (штат Коннектікут) та Домініканській республіці.

1 коментар для “Хибна спокуса”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *