Солодкий листопад

Солодкий листопад (Sweet November / Сладкий ноябрь). США, 2001. Режисер Пет О’Коннор. У ролях: Кiану Рiвз, Шарлiз Терон, Джейсон Айзак, Грег Германн, Лаям Ейкен, Лорен Грем, Майкл Розенбаум, Роберт Джой, Рей Бейкер.

1+1, субота 19 листопада, 22.20

Рекламний агент Нельсон (Рiвз) за один день втрачаe роботу i знайомиться з вродливою, але непередбачуваною Сарою (Терон). Невдовзi герой дiзнаeться, що дiвчина e смертельно хворою i в очiкуваннi смертi кожного мiсяця заводить собi нового коханця…

Солоденька мелодрама О’Коннора (“Танцi пiд час Лунази”) e рiмейком популярноi картини 1968 р. Бюджет фiльму становив 40 млн. доларiв, з яких 15 мiльйонiв заплатили Рiвзу. Йому також пообiцяли 15% вiд суми касових зборiв (вони виявились зовсiм малими – лише 25 млн. доларiв). Однак повнiстю догодити примхливiй зiрцi продюсерам не вдалося: актор дуже образився, коли з “Солодкого листопаду” вирiзали невелику еротичну сцену. Партнеркою Рiвза стала Терон, яка вже знiмалася разом з ним у досить вдалому мiстичному трилерi “Адвокат диявола” (1997) Тейлора Хекфорда. Цього разу спiвпраця акторки з Кiану була не надто успiшною: як i Рiвз, Терон опинилась у списку претендентiв на приз “Золота малина” за найгiршу роль року.

Солодкий листопад (Sweet November / Сладкий ноябрь). США, 2001. Режисер Пет О’Коннор. У ролях: [Кiану Рiвз->keanu-reeves], [Шарлiз Терон->charlise-teron], Джейсон Айзак, Грег Германн, Лаям Ейкен, Лорен Грем, Майкл Розенбаум, Роберт Джой, Рей Бейкер.

ICTV, неділя 9 березня, 13.55

Рекламний агент Нельсон (Рiвз) за один день втрачає роботу i знайомиться з вродливою, але непередбачуваною Сарою (Терон). Невдовзi герой дiзнається, що дiвчина є смертельно хворою i в очiкуваннi смертi кожного мiсяця заводить собi нового коханця…

Солоденька мелодрама О’Коннора (“Танцi пiд час Лунази”) є рiмейком популярноi картини 1968 р. Бюджет фiльму становив 40 млн. доларiв, з яких 15 мiльйонiв заплатили Рiвзу. Йому також пообiцяли 15% вiд суми касових зборiв (вони виявились зовсiм малими – лише 25 млн. доларiв). Однак повнiстю догодити примхливiй зiрцi продюсерам не вдалося: актор дуже образився, коли з “Солодкого листопаду” вирiзали невелику еротичну сцену. Партнеркою Рiвза стала Терон, яка вже знiмалася разом з ним у досить вдалому мiстичному трилерi “Адвокат диявола” (1997) Тейлора Хекфорда. Цього разу спiвпраця акторки з Кiану була не надто успiшною: як i Рiвз, Терон опинилась у списку претендентiв на приз “Золота малина” за найгiршу роль року.

Чужий проти Хижака

Чужий проти Хижака (Alien Vs. Predator / Чужой против Хищника). США, 2004. Режисер Пол Андерсон. У ролях: [Сана Латан->sana-latan], Ленс Хенріксен, Рауль Бова, Юен Бремнер, Колін Селмон.

ICTV, субота 8 березня, 20.00

Супутники промислової корпорації виявили в Антарктиді величезну піраміду. Дослідити її має експедиція, членам якої загрожує подвійна небезпека: по-перше, вчених «супроводжує» загін молодих Хижаків, а по-друге, у піраміді – яйця Чужих…

avp

Продовжити читання “Чужий проти Хижака”

Королі Догтауна

Королі Догтауна (Lords of Dogtown / Короли Догтауна). США-Німеччина, 2005. Режисер Кетрін Хардвік. У ролях: Джон Робінсон, [Еміль Гірш->emil-hirsh], [Хіт Леджер->heath-ledger], Ребекка Де Морней, Вільям Мепотер, Хуліо Оскар Мечозо, Ніккі Рід.

ENTER-фільм, п’ятниця 7 березня, 21.30

У 70-х юні Стейсі Перальта, Тоні Алва та Джей Адамс створили скейт-команду Z-Boys, вперше почавши виробляти на дошці трюки з арсеналу серфінгістів. Так народився новий і надзвичайно популярний різновид катання. Хлопці ж, пізнавши мить слави, пішли різними шляхами: хтось зробив кар’єру у шоу-бізнесі, а хтось залишився на дні, з якого і починав… Сильна молодіжна драма з добрими акторськими роботами, яка висвітлює багато проблем періоду дорослішання і при цьому дає картину миттєвого розвитку нового різновиду спорт-екстриму та його перетворення на національний феномен. Покійний Леджер виконав тут одну зі своїх менш відомих, але водночас найкращих ролей (критики назвали його виконання тонкою пародією на Вела Кілмера).

Телепорт

Телепорт (Jumper / Телепорт). Фантастичний трилер. США, 2008. Режисер Даг Лаймен. У ролях: [Хейден Крістенсен->haiden-christensen], Джеймі Белл, [Самюел Л. Джексон->samuel-l-jackson], Рейчел Білсон, Даян Лейн, Майкл Рукер, [Анна-Софія Робб->anna-sofia-robb], Макс Тьєріо.

jumper

Дейвід Райс (Крістенсен) виріс з таємничим даром: він здатен проникати крізь ходи у просторово-часовій структурі. Коли Дейвід зустрічає такого ж, як він, молодого чоловіка на ім’я Гріффін (Белл), про його існування дізнається таємна організація, яка намагається знищити усіх до нього подібних. Продовжити читання “Телепорт”

Ще одна з роду Болейн

Сюжет про кохання короля Генріха та Анни Болейн переносився на екрани неодноразово, хоча й далеко не завжди був головною сюжетною лінією, – у першу чергу згадуються відзначені увагою Кіноакадемії “Приватне життя Генріха VIII” та “Анна тисячі днів”. Однак картини, де стільки екранного часу було б присвячено саме Болейнам, ще не було – саме вони тут головні герої (причому не лише сестри, а й практично усі члени родини), а король – лише персонаж другорядний, хоча й важливий.

boleyn

Продовжити читання “Ще одна з роду Болейн”

Самюел Л. Джексон

Самюел Л. Джексон (Samuel L. Jackson / Самюэл Л. Джексон) народився у Вашингтоні 21 грудня 1948 р., проте дитинство провів у містечку Чатнуга (штат Теннессі). Його батько рано покинув сім’ю, переїхавши до Канзасу, а маленького Сема виховували мати і бабуся з дідусем. У дитинстві він сильно хворів, довго лікувався від заїкання, відвідував музичну школу, навчаючись гри на фортепіано. Майбутній актор старанно вчився, був найкращим учнем школи, а потім був зарахований до коледжу Морхауз в Атланті на факультет архітектури. Мати довго сперечалась з ним щодо його майбутнього, бо вважала, що архітектура не зможе прогодувати її сина. Однак, провівши кілька місяців у коледжі, Джексон зрозумів своє справжнє призначення. Його сім’я не дуже вірила в акторські здібності юнака, доки він не знявся в рекламі для компанії “Crystal Hamburgers”. Завдяки ролику, в якому він з апетитом з’їдав гамбургер з цибулею, на рахунку Самюела з’явились перші гроші, зароблені акторством.

sjaks

Продовжити читання “Самюел Л. Джексон”