Секретні матеріали-2: Я хочу вірити

Секретні матеріали-2: Я хочу вірити (X-Files 2: I Want to Believe / Секретные материалы-2: Я хочу верить). Фантастичний трилер. США-Канада, 2008. Режисер Кріс Картер. У ролях: [Дейвід Духовни->david-duchovny], [Джилліан Андерсон->gillian-anderson], [Аманда Піт->amanda-pit].

xfiles2

Агенти ФБР Малдер та Скаллі повертаються, щоб розслідувати чергову надсекретну справу. Продовжити читання “Секретні матеріали-2: Я хочу вірити”

Крик

Крик (Scream / Крик). США, 1996. Режисер Вес Крейвен. У ролях: Нів Кемпбелл, Девід Аркетт, Кортні Кокс, Скотт Ульріх, Дрю Беррімор, Лів Шрайбер, Джеймі Кеннеді.

Новий канал, субота 19 липня, 23.20

Небезпечний маніяк у білій масці полює на дівчат, але при цьому старанно дотримується усіх кліше фільмів про маніяків… У 1996 році Крейвен і сценарист Кевін Вільямсон створили новий різновид фільму жахів, знявши перший «Крик». У цій «комедії страхіть» (так казав про стрічку сам режисер) традиційний саспенс та криваві сцени поєднувались з авторською іронією щодо прийомів і штампів жанру. Картина мала гучний успіх та вивела у зірки групу юних акторів з молодіжних телесеріалів. Перша частина була найкращою з трьох знятих, найбільш цікавою сюжетно і багатою на несподіванки (чого лише варте вбивство “головної зірки” Беррімор у найпершій сцені).

Мішель Йео

Йео Чу Хен, більш відома як Мішель Йео (Michelle Yeoh / Мишель Йео), народилась 6 серпня 1963 р. у шахтарському містечку Іпоха у Західній Малайзії, хоча за походженням вона етнічна китаянка. У дитинстві вивчала англійську мову і брала уроки балету – джерелом натхнення для неї були фільми “Танець-спалах” та “Слава”. Батьки Мішель були досить заможними, тому вона отримала чудову освіту у Лондоні в Королівській академії танцю, яку закінчила зі степінню бакалавра. Йео серйозно займалась балетом, але через травму їй довелось відмовитись від цієї кар’єри. Повернувшись додому, вона дізналась, що мати записала її на конкурс “Міс Малайзія”, де Мішель, на свій подив, перемогла. Їй запропонували знятись у рекламному кліпі разом з Джекі Чаном. “Це була чудова розвага, – згадує Йео. – Тридцятисекундна історія кохання між чоловіком, жінкою та наручним годинником”.

yeoh

Продовжити читання “Мішель Йео”

Голова держави

Голова держави (Head of State / Глава государства). США, 2003. Режисер [Кріс Рок->chris-rock]. У ролях: Кріс Рок, Берні Мак, Ділан Бейкер, Робін Гівенс, Нік Сірсі, Лінн Вітфілд, Тамала Джонс, Кіт Дейвід, Джеймс Ребхорн, Трейсі Морган, Стефані Марч, Роберт Стентон, Джуд Чікколелла.

ICTV, четвер 17 липня, 4.35

Коли за кілька тижнів до виборів розбивається літак кандидата у президенти США, демократична партія, представником якої він був, вирішує програти красиво, зробивши ставку на «людину з народу» і завоювавши таким чином додаткову популярність. Її новим кандидатом стає темношкірий член міської ради Вашингтона Мейс Гілліам (Рок)… Продовжити читання “Голова держави”

Хенкок

Що варто сказати відразу – не вірте трейлеру, ні першому, ні другому. Це не обіцяна гостра пародія чи навіть сатира на усіх супергероїв разом узятих, а дещо зовсім не те. Не те щоб набагато гірше, а просто не те.

hancok1

Продовжити читання “Хенкок”

Хеллбой-2: Золота армія

Хеллбой-2: Золота армія (Hellboy II The Golden Army / Хеллбой-2: Золотая армия). Кінокомікс / містичний бойовик Режисер [Гільєрмо Дель Торо->guillermo-del-toro]. У ролях: [Рон Перлман->ron-perlman], [Селма Блер->selma-blair], Джеффрі Тембор, Джон Херт, Рой Дотріс, Люк Госс.

hellboy2

Анархічний правитель підземного світу принц Нуада намагається розбудити сплячу армію чудовиськ і повернути собі та своєму народу те, що, як він вважає, належить їм. Зупинити його можуть тільки Хеллбой та його колеги з Бюро дослідження та захисту від паранормальних явищ. Продовжити читання “Хеллбой-2: Золота армія”