Політ “Фенікса”

Політ “Фенікса” (Flight of the Phoenix / Полет “Феникса”). США, 2004. Режисер Джон Мур. У ролях: [Денніс Квейд->dennis-quaid], [Джованні Рібізі->jovanni-ribisi], [Міранда Отто->miranda-otto], Джейкоб Варгас, Джаред Падалеккі, Тоні Каррен, Тайріз Гібсон, Х’ю Лорі, Скотт Майкл Кемпбелл, Боб Браун, Ентоні Вонг, Пол Дітчфілд.

ICTV, субота 20 вересня, 16.10

Капітану Френку Таунсу наказано вивезти робітників з родовища, котре перестало приносити прибутки. Його вантажний літак С-119 стикається з піщаною бурею і падає серед пісків монгольської пустелі Гобі. Зв’язок з цивілізацією втрачено, однак серед невдах-нафтовиків є чоловік, який раніше займався авіаційним конструюванням…

fenix

Продовжити читання “Політ “Фенікса””

Багсі Мелоун

Багсі Мелоун (Bugsy Malone / Багси Мелоун). Великобританія, 1976. Режисер [Алан Паркер->alan-parker]. У ролях: Скотт Бейо, Флорі Даггер, [Джоді Фостер->jodie-foster], Джон Кассісі, Мартін Лев, Майкл Джексон.

Київська Русь, п’ятниця 19 вересня, 21.45

Коли війна між двома бандами, які використовують кремові кулемети, досягає апогею, один з ватажків звертається по допомогу до шибайголови Багсі Мелоуна… Одна з найкращих пародій на гангстерські стрічки (у першу чергу класичні стрічки 30-х з Джеймсом Кегні), де всі ролі виконують діти. Серед них – юна Джоді Фостер у ролі співачки з ресторану і навіть Майкл Джексон. Перший фільм Паркера, і вже в ньому очевидний талант постановника. Картину прикрашають чудові музичні номери.

21

Важко уявити щось більш далеке для пересічного українського глядача, аніж казино. Попри майже двадцять років вільного розвитку ринкової економіки такі заклади є для більшості громадян такою ж ознакою “нових українців”, як дорогі іномарки, черевики зі шкіри страуса та годинники вартістю в зарплату середньостатистичного вчителя за все його життя. Прості ж люди витрачають гроші на ігрових автоматах, салони яких поширюються великими українськими містами неначе хмара сарани.

do1

Продовжити читання “21”

Шина – королева джунглів

Шина – королева джунглів (Sheena / Шина – королева джунглей). США, 1984. Режисер Джон Гіллермін. У ролях: Таня Робертс, Тед Васс, Донован Скотт, Френс Зобда.

ENTER-фільм, середа 17 вересня, 21.00

Жіноча версія “Тарзана” про біляву королеву джунглів, яка захищає своє королівство від вторгнення злого принца. Режисер Гіллермін двічі брав участь у створенні високобюджетних хітів (“Пекло у піднебессі” та “Кінг-Конг”), і на цю картину йому теж виділили 25 млн. доларів. Втім, стрічка не виправдала сподівання ані прокатників (5 млн. доларів у США), ані критиків (п’ять номінацій на “Золоту малину”, зокрема за фільм, режисуру і сценарій). Для блакитноокої блондинки Тані Робертс, в подальшому приреченої на клас “Б”, це був один з небагатьох “проривів” у велике кіно – крім цієї стрічки згадується хіба що бондівський “Вид на вбивство”.

Аль Пачіно

Аль Пачіно (Al Pacino / Аль Пачино), він же Альфред Джеймс Пачіно народився 25 квітня 1940 р. в Нью-Йорку в сім’ї бідних сицилійських емігрантів. Не закінчивши школу, вирушив на пошуки власного заробітку і невдовзі вступив до Акторської студії, очолюваної Лі Страсбергом. Коли у 1969 р. Аль вперше з’явився у бродвейській виставі, критики відразу побачили у ньому майбутню зірку. Того ж року він дебютував у кіно в епізоді стрічки “Я, Наталі”, але привернув до себе увагу тільки через три роки, коли зіграв наркомана у “Паніці в Нідл-парку” Джеррі Шатцберга та Майкла Корлеоне у “Хрещеному батьку” Френсіса Форда Копполи.

pacino

Продовжити читання “Аль Пачіно”

Право на вбивство

Право на вбивство (Righteous Kill / Право на убийство). Трилер. США, 2008. Режисер Джон Евнетт. У ролях: [Роберт Де Ніро->robert-de-niro], [Аль Пачіно->al-pacino], Донні Валберг, Джон Легуїзамо, Кертіс Джексон, Браян Деннехі, [Карла Гуджино->carla-gudgino].

righteouskill

Невловимий вбивця-месник на прізвисько Павук карає злочинців, які вислизнули з лап закону. Напарникам Дейвіду Фіску (Пачіно) та Томасу Ковану (Де Ніро), які готуються піти у відставку, доручають цю заплутану справу. Продовжити читання “Право на вбивство”