Шкіра, в якій я живу

Альмодовар робив правильно, намагаючись до останнього зберігати у таємниці сюжетні повороти своєї чергової стрічки. Чим менше про неї знаєш – тим краще: ледве помітний неспокій, який відчувається у перших сценах, поступово змінюється шоком, щойно нам починають розповідати, як саме головний герой здобув свою ідеальну “половину”. Шок змінюють жах і майже повне неприйняття того, що відбувається на екрані, і водночас – задоволення глядача, якого здивували і шокували. Тому досить важко писати рецензію так, щоб не зруйнувати задоволення для тих, хто фільму ще не бачив.

skin_i_live_in_1.jpg

Продовжити читання “Шкіра, в якій я живу”

Веселі ніжки-2

У 2006 р. анімаційний мюзикл [“Веселі ніжки”->happy-feet] став певною мірою сенсацією, зібравши чимало нагород (в тому числі “Оскар”), безліч позитивних відгуків від критиків і мішки грошей у прокаті. Головною причиною його успіху, мабуть, слід вважати те, що в музичній казці про танцюючих пінгвінів режисер Джордж Міллер приховав теми дорослі й серйозні: нетерпимість у суспільстві до несхожого на інших, пошуки свого місця у житті, відвага, яку вимагає вірність обраному шляху, тощо. У продовженні стрічки, яке зараз демонструють у форматі 3D у Львові в “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”, постановник спробував не опустити поставлену ним же планку.

happy_feet_2_1.jpg

Продовжити читання “Веселі ніжки-2”

Як обікрасти хмарочос

Як обікрасти хмарочос (Tower Heist / Как обокрасть небоскреб). Комедія / бойовик. США, 2011. Режисер [Бретт Ратнер->brett-ratner]. У ролях: [Бен Стіллер->ben-stiller], [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Кейсі Аффлек->casey-affleck], Алан Алда, [Теа Леоні->tea-leone], Метью Бродерік, Габурі Сідібе.

tower-heist-poster.jpg

З 17 листопада стрічку “Як обікрасти хмарочос” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Джош (Стіллер) та його друзі вирішують пограбувати багатія (Алда), який організував фінансові піраміди, через які розорився пенсійний фонд персоналу хмарочоса. Для цього вони запрошують професійного злочинця (Мерфі). Продовжити читання “Як обікрасти хмарочос”