Брюс Вілліс

Брюс Вілліс (Bruce Willis/Брюс Уиллис), повне ім’я якого Волтер Брюс Вілліс, народився 19 березня 1955 року на американській військовій базі в Ідар-Оберштейні, що в Західній Німеччині, у сім’ї американського солдата і німкені. Його батько Девід був  зварювальником за фахом, мати Марлен працювала в банку.

В 1957 р., після того як Девід закінчив службу в армії, сім’я повернулась в район Пенс Гров штату Нью-Джерсі, де він працював зварювальником і механіком. У Брюса — старшого з чотирьох дітей — було доволі бурхливе дитинство і юність, до того ж він страждав заїканням. Юнак переважно перебуває поза домом. Брюсу легше виразити себе на сцені, крім того виступи допомогли йому позбутися заїкання. З ранніх літ Віллісу подобалось виступати на сцені перед великою аудиторією. Тому навчання в середній школі він поєднував з драматичним гуртком, де брав участь у постановках Шекспіра, Вільямса, і з посадою президента учнівської ради школи.  Брюс навчався драмі у Коледжі Штату в Монклері, який швидко покинув, після чого перебрався до Нью-Йорка, де перебивався випадковими заробітками в барах, грав на губній гармоніці і з усіх сил прагнув потрапити на сцену.  Саме працюючи барменом він випадково зустрівся з режисером, який шукав актора на епізодичну роль бармена.

Слава прийшла не одразу — Віллісу довелося кілька років грати в маловідомих столичних театрах і виконувати епізодичні ролі в телевізійних постановках, перш ніж на нього звернули увагу і запросили зніматися в телесеріалі «Детективне агентство „Місячне сяйво“» (1985–1989). За Віллісом закріпилася репутація коміка, однак у 1988 році він несподівано знявся в бойовику «Міцний горішок», який і приніс йому світову популярність і за 25 років мав неодноразові сиквели – п’ята частина «Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти» вийшла на екрани зовсім нещодавно.

Згодом Вілліс не раз повертався до амплуа героя-одинака — можна згадати такі фільми, як «П’ятий елемент», «Схід Меркурія» В кар’єрі Вілліса траплялися і спади, і підйоми. На початку 90-х він знявся в кількох не дуже вдалих фільмах, але в 1994 р. зіграв помітну, хоч і не головну роль у культовому фільмі Квентіна Тарантіно «Кримінальне чтиво» і відвоював утрачені позиції. В кінці 90-х стався черговий спад, але в 1999 р. Вілліс виконав головну роль у фільмі «Шосте чуття», який сподобався як глядачам, так і критикам. Вілліс заробив на цьому фільмі близько 100 мільйонів доларів.  Пізніше Вілліс активно співпрацює з кінорежисером Робертом Родрігесом і знімається у його фільмах «Місто гріхів» і «Планета страху».

Окрім акторського таланту, Вілліс не позбавлений і музичного. Колеги Брюса по барній стійці в часи кар’єрних початків дали йому прізвисько Бруно, а у 1986 році Брюс випустив сольний платиновий альбом “Повернення Бруно”. У 1988 році він зіграв головну роль Бруно Радоліні у фільмі “Повернення Бруно”. У 1996 році озвучував головну роль у мультику “Малюк Бруно”.

Вілліс є солістом групи “The Accelerators”, виступаючої в стилі ритм-енд-блюз. Іноді вони гастролюють, але в основному дають благодійні концерти: для підтримки солдатів в Іраку, або з метою розваги відвідувачів паризького Діснейленду, або для збору коштів постраждалим в результаті цунамі. Крім того, Брюс написав пісню “Slow Burn” для фільму “Дев’ять ярдів” (2000) і заголовну тему для фільму “Гудзонський яструб” (1991).

Актор продовжує активно зніматися. Останні фільми з участю Вілліса – «Ред», «Серед білого дня», «Петля часу» й вже цьогорічні, які щойно вийшли або ж тільки-но мають вийти в цьому році сиквели «Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти», «Ред-2», «Місто гріхів-2», «G.I. Joe: Атака Кобри 2», а також «Кейт і Лінч».

У 2001 році Уілліс відкрив власну звукозаписну студію “Uptop Music Corp.”, Щоб допомагати молодим музикантам, яким відмовили у співпраці великі радіостанції і відомі рекорд-лейбли.

Брюс Вілліс стежить за своїм офіційним сайтом www.brucewillis.com. Іноді актора можна зустріти в форумі, задати йому запитання і навіть отримати відповідь. Брюс з’являється там під ніком King B.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *