Тілоохоронець кілера

Тілоохоронець кілера (The Hitman’s Bodyguard / Телохранитель киллера). Комедійний бойовик. США, 2017. Режисер Патрік Х’юз. У ролях: Раян Рейнольдс, Семюел Л. Джексон, Селма Хаєк, Елоді Юнг, Гарі Олдмен, Хоакім ді Алмейда, Річард Грант.

hitmans-bodyguard-poster

З 20 серпня стрічку “Тілоохоронець кілера” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Колишньому охоронцю найвищого класу Майклу Брайсу (Рейнольдс) доводиться захищати відомого кілера Даріуса Кінкейда (Джексон). Їм треба вижити протягом 24 годин і дістатися резиденції Міжнародного суду ООН, де вбивця дасть покази…

Початковий задум нібито й непоганий: людиною, якій доручають охороняти надзвичайно небезпечного найманого вбивцю, який погодився дати свідчення на злочинного слов’янського політика (не той, про кого ви подумали), стає професійний тілоохоронець, який саме через цього вбивцю свого часу втратив цілком заслужену репутацію.

hitmans-bodyguard1

Щоправда, це своєрідний спойлер, однак всі, кому було потрібно це кіно, його вже давно подивились. На жаль, все у стрічці пливе за давно відомими шаблонами “бадді-коп” фільмів ще 1980-х. Неприязнь між головними героями зароджується з самого початку, оскільки один кілер-шибайголова, інший педант-охоронець, і обоє по-своєму добре виконують свою роботу (показовий момент, коли персонаж Рейнольдса одного за одним нейтралізує тих, хто намагається напасти на його “клієнта”). І глядач відразу ж знає, що наприкінці вони стануть друзями. Що жорстокий кілер виявиться майже шляхетною людиною, яка бере контракти виключно на поганих людей. А охоронець ризикне заради нього власним життям, і не тільки тому, що це його професія. І вбивця це оцінить. І… коротше кажучи, з кожною сценою все стає все більш передбачуваним і, м’яко кажучи, не дуже розумним.

hitmans-bodyguard2

Причому актори задіяні чудові, але всі вони в’язнуть у слабкому сценарії. Джексон тримається на своєму традиційному іміджі надзвичайно крутого хлопця, який не без гумору викручується з найбільш небезпечних ситуацій, вбиваючи при цьому усіх можливих поганців. Так само Рейнольдс грає на одній своїй звичній ноті людини без гумору – а усі, хто бачив “Дедпула”, знають, що пожартувати він вміє добре. Кар’єра Олдмена, схоже, складається не дуже добре, якщо він взявся за роль настільки одновимірного лиходія – а за свою кар’єру він зіграв чимало і одновимірних, і багатовимірних, час від часу кажучи “Це востаннє”. Або ж, можливо, він збирає гроші для якогось власного проекту. Жіночі персонажі тут є (цілком у дусі “бадді-коп” фільмів 1980-х) безплатним додатком до головних героїв-чоловіків. Якщо Селма Хаєк ще може блиснути еротичною крутизною і виразною екранною присутністю в своїх лічених сценах, то у Елоді Юнг роль майже повністю пасивна, незважаючи на номінальний статус екшн-героїні.

hitmans-bodyguard3

Підсумок: слабенька, незважаючи на чудовий акторський склад, суміш бойовика з комедією з усіма кліше тридцятирічної давнини. Рекомендується найбільшим прихильникам подібної жанрової комбінації, особливо тим, у кого ностальгія за її (не найкращими) зразками 1980-1990-х.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *