Людина-павук-2

Людина-павук-2 (Spider-Man 2 / Человек-паук-2). США, 2004. Режисер Сем Реймі. У ролях: [Тобі Магвайр->toby-maguire], [Кірстен Данст->cirsten-dunst], [Джеймс Франко->james-franco], [Альфред Моліна->alfred-molina], Дж. К. Сіммонс.

Інтер, неділя 12 жовтня, 10.40, понеділок 13 жовтня, 2.45

Людина-павук Пітер Паркер (Магвайр) намагається знайти своє місце у житті. У нього з’являється новий противник – Доктор Восьминіг (Моліна), науковець, який, експериментуючи зі сталевими кінцівками, випадково приварив їх до себе і збожеволів…

oct

Продовжити читання “Людина-павук-2”

Гаррі Поттер і таємна кімната

Гаррі Поттер і таємна кімната (Harry Potter and the Chamber of Secrets / Гарри Поттер и тайная комната). США, 2002. Режисер Кріс Коламбус. У ролях: [Денієл Редкліфф->daniel-redkliff], Руперт Грінт, [Емма Вотсон->emma-watson], Меггі Сміт, Річард Харріс, [Алан Рікмен->alan-rickman], Кеннет Брена, Роббі Колтрейн, Дейвід Бредлі, Джон Кліз.

Новий канал, субота 11 жовтня, 18.50

Гаррі Поттер (Редкліфф) повертається до школи чародійства Гогвартс, де стає свідком жахливих подій. Якесь чудовисько полює на учнів, чиї батьки були не чарівниками, а звичайними людьми. Багато років тому воно вже з’являлось у школі, і, як вважають перелякані вчителі, повернути його міг тільки нащадок злого чаклуна Салазара Слізеріна… Продовжити читання “Гаррі Поттер і таємна кімната”

Прочитати та спалити

Прочитати та спалити (Burn After Reading / После прочтения сжечь). США, 2008. Режисери Етан та Джоел Коени. У ролях: [Джордж Клуні->george-clooney], [Бред Пітт->brad-pitt], [Френсіс Макдорманд->fransis-mcdormand], [Джон Малкович->john-malkovich], [Тільда Суїнтон->tilda-swinton], Річард Дженкінс.

burn

Звільнений аналітик ЦРУ (Малкович) спивається і пише мемуари. Записи викрадає його дружина, і в результаті вони потрапляють до рук співробітників фітнес-центру Лінди і Чеда. Колеги швидко зрозуміли, скільки коштують папери, але не знали, що подібні знахідки приносять самі неприємності… Продовжити читання “Прочитати та спалити”

Загнаний

Загнаний (The Hunted / Загнанный). США, 2003. Режисер Вiльям Фрiдкiн. У ролях: Томмi Лi Джонс, Бенiцiо Дель Торо, Коннi Нiльсен, Дженна Бойд, Леслi Стефансон.

1+1, вiвторок 30 серпня, 23.45

Аарон Хеллем (Дель Торо) – колишнiй член елiтного спецзагону, який виконував особливо небезпечнi завдання. Жахи вiйни скалiчили психiку Аарона, i пiсля звiльнення вiн не змiг повернутись до нормального життя. Коли Хеллем здiйснюe декiлька вбивств, ФБР доводиться звернутись до агента Л. Т. Бонема (Джонс), який тренував Аарона… Схоже, режисеру Фрiдкiну нiколи не вдасться повторити успiх двох своiх класичних картин – “оскароносного” “Французького зв’язкового” (1971) та моторошного “Екзорциста” (1973): починаючи з середини 70-х, жоден його фiльм не пiднiмався над пересiчним рiвнем. Не став винятком i “Загнаний” – ординарний кривавий трилер про мисливця i жертву, якi весь час мiняються мiсцями. Зйомки стрiчки почалися у лютому 2001 р. у Портлендi, однак у червнi були призупиненi на шiсть мiсяцiв через те, що Дель Торо пiд час роботи над сценою двобою з Джонсом пошкодив зап’ясток. Фрiдкiн та Джонс, якi вже працювали разом над “Правилами бою”, розраховували, що “Загнаний” стане прiквелом iх наступноi картини “Стрiлець” – екранiзацii роману “Точка удару” Стiвена Хантера, де актор знову мав перевтiлитись в агента Бонема, але скромнi касовi збори фiльму (30 млн. доларiв у прокатi США), напевно, внесли корективи у iх плани. Джонс не вперше граe суворого i справедливого мисливця на людей (подiбнi ролi вiн чудово виконував у “Втiкачi”, “Служителях закону” та “Подвiйнiй загрозi”) i знову робить це якнайкраще, проте навiть його талант та професiоналiзм Фрiдкiна не змогли замаскувати численнi “дiри” в сюжетi.

Загнаний (The Hunted / Загнанный). США, 2003. Режисер Вiльям Фрiдкiн. У ролях: Томмi Лi Джонс, Бенiцiо Дель Торо, Коннi Нiльсен, Дженна Бойд, Леслi Стефансон.

ICTV, четвер 9 жовтня, 23.00

Аарон Хеллем (Дель Торо) – колишнiй член елiтного спецзагону, який виконував особливо небезпечнi завдання. Жахи вiйни скалiчили психiку Аарона, i пiсля звiльнення вiн не змiг повернутись до нормального життя. Коли Хеллем здiйснює декiлька вбивств, ФБР доводиться звернутись до агента Л. Т. Бонема (Джонс), який тренував Аарона…

Продовжити читання “Загнаний”

Універсальний солдат: Повернення

Універсальний солдат: Повернення (Universal Soldier: The Return / Универсальный солдат Возвращение). США, 1999. Режисер Мік Роджерс. У ролях: [Жан-Клод Ван Дамм->jean-claud-van-damme], Майкл Джей Вайт, Білл Голдберг, Ксандер Берклі.

ENTER-фільм, середа 8 жовтня, 21.00

Люк Девро (Ван Дамм) влаштувався консультантом у новій програмі “універсальних солдатів”, однак військовий суперкомп’ютер, який керує нею, виходить з-під контролю і вирішує знищити хранителя свого коду існування. Девро знову змушений рятувати себе і інших від “унісолів”… За всіма параметрами поступається першій частині, тим паче що тут немає Лундгрена з його “чорним” гумором.

Орлиний зір

Мабуть, саме так зараз слід знімати фільми “під Хічкока”, якщо хочеш, щоб не вийшла всього лише бліда копія і щоб це було цікаво сучасному глядачу, – тобто зі спецефектами, зірками, що сходять, і темою більш-менш актуального страху. Виходить не надто розумно, але жваво й видовищно.

eagle1

Продовжити читання “Орлиний зір”

Тільда Суїнтон

Тільда Суїнтон (Tilda Swinton / Тильда Суинтон) народилась 5 листопада 1960 р. в Лондоні, але вважає себе корінною шотландкою. Освіту вона отримала в Кембриджі, а в кіно дебютувала у 1985 р. в картині культового англійського режисера Дерека Джармена “Караваджо”. Суїнтон стала музою цього постановника: вони працювали разом вісім років, до смерті Джармена у 1994 р. Серед їх спільних робіт – стрічки “Останній англієць”, “Сад”, “Реквієм війні”, “Віггтенштейн”. У 1990 р. акторка отримала приз Венеціанського кінофестивалю за роль в екранізації п’єси Марлоу “Едвард ІІ”. Через два роки вона стала всесвітньо відомою, зігравши андрогіна, чоловіка-жінку Орландо, в однойменному фільмі Саллі Поттер, знятому за мотивами роману Вірджинії Вульф.

tilda

Продовжити читання “Тільда Суїнтон”