Шлях до Ельдорадо

Шлях до Ельдорадо (The Road to El Dorado / Дорога на Эльдорадо). США, 2000. Режисери Ерік Бергерон і Дон Пол. Ролі озвучують: [Кевін Клайн->kevin-cline], Кеннет Брена, Розі Перез, [Арманд Ассанте->armand-assante], Едвард Джеймс Олмос, Джим Каммінгс.

Новий канал, неділя 14 грудня, 16.45

Події цієї анімаційної картини відбуваються у 1519 р. Рятуючись від переслідування іспанської влади, дрібні шахраї Туліо та Мігель випадково потрапляють до легендарної країни Ельдорадо. Оскільки місцеві жителі вважають їх богами, друзі намагаються скористатись своїм становищем, щоб украсти золото індіанців…

eldorado

Продовжити читання “Шлях до Ельдорадо”

Підміна

За традицією від Іствуда в останні роки обов’язково чекають чогось, гідного “Оскара”. І хоч він і цього разу запропонував кіно дуже добре зняте і зігране, залишається враження, що видатний митець не дотягнувся до встановленої ним же високої планки.

change1

Продовжити читання “Підміна”

Жандарм на відпочинку

Жандарм на відпочинку (Le Gendarme en balade / Жандарм на отдыхе). Франція, 1970. Режисер Жан Жиро. У ролях: Луї Де Фюнес, Мішель Галабру, Крістіан Марен, Мішель Модо, Жан Лефевр.

НТН, п’ятниця 12 грудня, 19.25

Жандарма Крюшо (Де Фюнес) та усіх його колег звільняють: начальство зробило ставку на молоді кадри. Однак коли колишній жандарм дізнається, що один з його колег втратив пам’ять, він швидко збирає давніх друзів… У “жандармівському” кіносеріалі ця стрічка опинилась між двома значно цікавішими серіями (“Жандарм одружується” і “Жандарм та інопланетяни”), і її навряд чи варто рекомендувати комусь, крім затятих фанів Де Фюнеса.

День, коли Земля зупинилась

День, коли Земля зупинилась (The Day The Earth Stood Still / День, когда Земля остановилась). Фантастичний трилер. США, 2008. Режисер Скотт Дерріксон. У ролях: [Кіану Рівз->keanu-reeves], [Дженніфер Коннеллі->jennipher-connelly], [Кеті Бейтс->kathy-bates], Джон Хемм, Джон Кліз, Джейден Сміт, Аарон Даглас, Елісон Даун, Ліенн Адачі.

Галактична федерація планет відправляє на Землю посланця Клаату з попередженням: якщо уряди не припинять знищувати природу, людство буде знищено. Однак земляне не вірять прибульцю, і йому не залишається нічого іншого, окрім як рятуватись…

day

Продовжити читання “День, коли Земля зупинилась”

Ворог держави № 1

Чимало критиків порівнюють цей фільм з “Хрещеним батьком”, але спільного у них хіба що масштабність та довга тривалість (якщо скласти разом обидві частини “Ворога”, які прокатники розумно розділили). Новий французький гангстерський епос більше напрошується на порівняння з “Бонні і Клайдом”, і зовсім не тому, що однією з численних супутниць на заплутаному життєвому шляху Жака Меріна була така ж, як він, шибайголова-злодійка. Просто Мерін, як і герої класики Артура Пенна – аутсайдер не лише в суспільстві, а й у кримінальному світі, на відміну від Дона Корлеоне, який без проблем знайшов для себе зручне й тепле місце.

vorog1

Продовжити читання “Ворог держави № 1”

Джон Малкович

Джон Малкович (John Malkovich / Джон Малкович) народився 9 грудня 1953 р. у маленькому містечку Чарлстон (штат Іллінойс). У школі займався музикою, потім вчився на еколога в університеті Східного Іллінойсу, але захопився театром і для того, щоб вивчати драматичне мистецтво, перевівся в інший університет, який закінчив без степені у 1976 р. Разом з друзями організував у Чикаго трупу “Степпенволф”. Сім років Джон працював у найрізноманітніших місцях і при цьому примудрявся грати в театрі, загалом взявши участь у понад 50 постановках. У 1982 р. він одружився з Гленн Хедлі, яка працювала у тому ж театрі, і здобув визнання як актор у Нью-Йорку. Дружина не тільки підтримувала у ньому інтерес до театру, а й заохочувала його взятися до режисури.

malkov

Продовжити читання “Джон Малкович”