Зціляти мерців

Зціляти мерців (Bringing Out The Dead / Воскрешая мертвецов). США, 1999. Режисер [Мартін Скорсезе->martin-scorcese]. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], Патріція Аркетт, Джон Гудман, [Вінг Реймс->ving-rames], Том Сайзмор.

НТН, неділя 30 серпня, 20.40

Лікар «Швидкої допомоги» Френк Пірс (Кейдж) змушений працювати у бідних кварталах міста, спостерігаючи за останніми хвилинами життя багатьох його мешканців. Через свою роботу він поступово наближається до межі божевілля. Продовжити читання “Зціляти мерців”

Марлон Веянс

Марлон Веянс (Marlon Wayans / Марлон Уэйанс) – наймолодший представник найсмішнішої сім’ї негритянського шоу-бізнесу. Він народився у 1972 р. в Нью-Йорку, саме там закінчив школу мистецтв, а потім продовжив вивчення кіно у Гарвардському університеті. Під впливом старшого брата клану Веянсів, Кінена Айворі, Марлон вирішив робити кар’єру у шоу-бізнесі. “Чимало людей думають, що я смішний і божевільний весь час, але я вступив до вищої школи, щоб навчатися мистецтва. Просто так вийшло, що я смішний”, – каже про себе Веянс. Спочатку він отримав невелику роль в опусі брата у 1988 р., потім почав виступати у шоу “В живих кольорах”. Природний дар до комедії швидко зробив багатьох колег Веянса його прихильниками, і він почав отримувати ролі не тільки на телебаченні, а й в кіно.

wayans1.jpg

Продовжити читання “Марлон Веянс”

Майкл Даглас

Майкл Даглас (Michael Douglas / Майкл Даглас) народився 25 вересня 1944 р. у Нью-Брунсвіку (штат Нью-Джерсі). Син Іссура Даниловича Демського, відомого як Кірк Даглас, і актриси Даяни Ділл, дочки шотландсько-ірландських переселенців, Майкл вчився у військовій академії “Блек Фокс”, в Каліфорнійському університеті у Санта-Барбарі, потім вивчав акторську майстерність в нью-йоркських художніх студіях “Neighborhood Playhoouse” та “American Place Theatre”. Він починав як асистент режисера у фільмах батька в середині 60-х, а у 1969 р. вперше з’явився на екрані, виконавши епізодичну роль у картині Дейвіда Міллера “Привіт, герой”, яка ідеалізувала тодішній рух хіпі. На початку 70-х Даглас знявся у малопомітних стрічках “Адам о шостій ранку” і “Літнє дерево”. У той час ніхто не вважав, що він зможе чогось досягти у кіно.

duglas1.jpg

Продовжити читання “Майкл Даглас”

Безславні виродки

Тарантіно залишається одним з небагатьох кінематографістів, які епатують глядачів, роблячи при цьому справжнє кіно. Те, яке хочеться переглядати багато разів, бо воно на те заслуговує.

ingbasterds1.jpg

Продовжити читання “Безславні виродки”