Закохатись у наречену брата

Закохатись у наречену брата (Dan in real life / Влюбиться в невесту брата). Романтична комедія. США, 2007. Режисер Пітер Хеджес. У ролях: [Стів Карелл->steve-carell], [Жульєтт Бінош->juliett-binoshe], Дейн Кук, Даян Віст, Джон Махоуні, Елісон Пілл, Бріттані Робертсон, Марлен Лоустон.

dan-real-life

Ден (Карелл) – вдовець і ведучий популярної рубрики корисних порад у престижній газеті. Одного дня він знайомиться з жінкою на ім’я Марі (Бінош) і вперше за довгий час відчуває, що у ньому прокидається почуття. Приїхавши разом до родичів на традиційний сімейний вікенд, Ден знову зустрічає Марі, яка виявляється новою подружкою його брата… Продовжити читання “Закохатись у наречену брата”

Школа року

Школа року (School of Rock / Школа рока). США, 2003. Режисер Річард Лінклейтер. У ролях: [Джек Блек->jack-black], Джоан К’юсак, Майкл Вайт, Сара Сілверман.

1+1, субота 12 січня, 17.20

Дьюї Фінн (Блек) – рок-зірка, чия кар’єра після кількох вдалих років закінчилась повним провалом: його звільняють з групи, яку він і створив. Відповідаючи на телефонний дзвінок, адресований його сусіду по квартирі Неду (Вайт, сценарист стрічки), герой несподівано для самого себе погоджується замінити вчителя у престижній приватній школі «Горас Грін»…

rok

Продовжити читання “Школа року”

Меггі Гілленхаал

Меггі Гілленхаал (Maggie Gyllenhaal / Мэгги Гилленхаал) народилась 16 листопада 1977 р. в Лос-Анджелесі у родині режисера Стівена Гілленхаала і сценаристки Наомі Фонер. Її брат – актор Джейк Гілленхаал («Донні Дарко», «Післязавтра»). Коли у 1999 р. Меггі закінчила Колумбійський університет, де вивчала літературу та східні релігії, у неї завдяки виступам у місцевому театрі вже був певний акторський досвід. Гілленхаал також деякий час навчалась у Королівській академії драматичного мистецтва у Лондоні.

gyllen1

Продовжити читання “Меггі Гілленхаал”

Посмішка Мони Лізи

Посмішка Мони Лізи (Mona Lisa Smile / Улыбка Моны Лизы). США, 2003. Режисер Майкл Н’юелл. У ролях: [Джулія Робертс->julia-roberts], [Кірстен Данст->cirsten-dunst], [Джулія Стайлз->julia-stiles], [Меггі Гілленхаал->maggie-gyllenhaal], Марша Гей Харден, Торі Амос, Домінік Вест, Дженніфер Гудвін, Джульєтт Стівенсон, Джон Слеттері.

Інтер, четвер 10 січня, 23.15

Дія картини відбувається у 1953 р. Кетрін Вотсон (Робертс), випускниця університету в Берклі, що славиться своїм лібералізмом, приїздить у Нову Англію викладати історію мистецтва у консервативному коледжі. Кетрін намагається навчити своїх учениць самостійності і примусити їх мріяти про життя більш цікаве, ніж у домогосподарок…

mona

Продовжити читання “Посмішка Мони Лізи”

Чужі проти Хижака: Реквієм

Чужі проти Хижака: Реквієм (Aliens vs. Predator: Requiem / Чужие против Хищника: Реквием). Фантастичний бойовик / трилер / жахи. США, 2008. Режисери Колін та Грег Страуз. У ролях: Джон Ортіс, Стівен Паскуале, Джонні Льюїс, Рейко Ейлсворт, Аріель Гейд.

avpr

Нова битва між Чужими та Хижаками розгортається у невеликому американському містечку. Продовжити читання “Чужі проти Хижака: Реквієм”

Скарб нації-2

Як це не дивно звучить, більшість сучасних фільмів-продовжень розважальних хітів стають вдалими лише тоді, коли не намагаються стати чимось більшим, ніж те, що вони є. Тобто не намагаються будувати навколо себе міфологію з розрахунком на наступні 5-6 сіквелів і не залишають сюжет у зависанні до як мінімум ще однієї запланованої серії. Це не спрацювало, попри усі старання їхніх авторів, з [“Матрицями”->matrix] і [“Піратами Карибського моря”->pirates-of-the-caribbean], тому залишається лише подякувати авторам другого “Скарбу” за те, що вони вгамували амбіції і припинили оповідь на ноті “продовження може бути, але якщо ви захочете”.

book1

Продовжити читання “Скарб нації-2”

Таємничий ліс

Таємничий ліс (Village / Таинственный лес). США, 2004. Режисер М. Найт Шаямалан. У ролях: [Бріс Даллас Говард->bryce-dallas-howard], [Хоакін Фенікс->hoakin-phoenix], [Вільям Херт->william-hurt], [Сігурні Вівер->sigurny-viewer], [Едріан Броді->adrien-brodey], Джуді Грір.

ICTV, понеділок 7 січня, 23.50

Дія картини відбувається у 1897 р. у містечку Ковінгтон (штат Пенсільванія) з населенням 60 чоловік. У лісах, що оточують селище, здавна живуть загадкові істоти, про яких люди бояться говорити. З жителями Ковінгтона у цих чудовиськ своєрідна домовленість: люди не ходять у ліси, а монстри не з’являються у селищі. Однак віковий баланс було порушено… Продовжити читання “Таємничий ліс”