Безславні виродки

Безславні виродки (Inglourious Basterds / Бесславные ублюдки). Воєнний бойовик. США, 2009. Режисер [Квентін Тарантіно->quentin-tarantino]. У ролях: [Бред Пітт->brad-pitt], Майк Маєрс, Елай Рот, Крістоф Вальц, Даян Крюгер.

inglourious_basterds_poster1b.jpg

“Нацисти – не люди! І повинні бути знищені! Кожен під моїм командуванням винний мені особисто сотню німецьких скальпів. І я на них чекаю”, – саме такими словами надихає своїх підлеглих на подвиги лейтенант Альдо Рейн (Пітт). Він бере в свою команду вісім офіцерів-євреїв і вирушає з ними в окуповану нацистами Францію… Продовжити читання “Безславні виродки”

Гуртом дешевше

Гуртом дешевше (Cheaper by the Dozen / Оптом дешевле). США, 2003. Режисер Шон Леві. У ролях: [Стів Мартін->steve-martin], Бонні Хант, [Гілларі Дафф->hillary-duff], Том Веллінг, [Пайпер Пірабо->piper-perabo].

Новий канал, субота 15 серпня, 20.05

У сучасній Америці одна родина має в середньому одну або дві дитини, однак Том Бейкер (Мартін) та його дружина Кейт (Хант) вирішили кинути виклик статистиці і завели цілу дюжину. У їх будинку можна знайти дітей будь-якого віку, тому хаос є невід’ємною частиною повсякденного життя цієї сім’ї.

cheaper1

Продовжити читання “Гуртом дешевше”

Ейр Америка

Ейр Америка (Air America / Эйр Америка). США, 1990. Режисер Роджер Споттесвуд. У ролях: [Мел Гібсон->mel-gibson], [Роберт Дауні-мол.->robert-downey-jr], Ненсі Тревіс, Кен Дженкінс.

КІНО, п’ятниця 14 серпня, 21.30

“Ейр Америка” – авіалінія ЦРУ, яка функціонувала в Лаосі під час в’єтнамської війни. Після втрати ліцензії пілота Білла Корвінгтона беруть на роботу саме туди, і разом з ветераном-напарником він отримує завдання вилетіти на ворожу територію з секретною місією… Середня за якістю комедія, яку не рятує навіть участь Дауні – хоча завдяки ній він заробив бали в Голлівуді і подарував нам чимало наступних успішних робіт. У прокаті картина не мала такого успіху, як інші хіти Гібсона того часу, на кшталт “Смертельних зброй”.

Дев’ятий округ

Дев’ятий округ (District 9 / Девятый округ). Фантастичний трилер. США, 2009. Режисер Ніл Бломкамп. У ролях: Вільям Аллен Янг, Роберт Хоббс, Джейсон Коуп, Шарлто Коплі.

2009_district_9_wallpaper_001.jpg

Понад двадцять років тому інопланетяни встановили перший контакт із Землею. Люди очікували або атаки з боку чужинців, або величезного прориву у технологіях. Не сталося ні того, ні іншого: ці прибульці були вигнанцями зі свого власного світу… Продовжити читання “Дев’ятий округ”

Атака Кобри

Це не те, що можна назвати зразком літнього блокбастеру без ризику викликати вогонь невдоволення. Але це трохи цікавіше, ніж [“Трансформери-2”->transformers-2], і із завданням позначити старт для нової прибуткової франчізи кіно цілком впоралося.

gijoe1.jpg

Продовжити читання “Атака Кобри”

Джим Броадбент

Джим Броадбент (Jim Broadbent / Джим Броадбент) народився 24 травня 1949 р. у Лінкольні (графство Лінкольншир). Його батько, меблевий майстер, і мати, скульптор, були акторами-любителями і грали в маленькому театрі, що знаходився у будівлі методистської церкви у невеликому селищі недалеко від Лінкольна. Отримавши початкову освіту в школі-інтернаті у Редінгу, Джим вступив до художньої школи, але невдовзі перевівся звідти в Лондонську академію музики і драматичного мистецтва. Закінчивши академію у 1972 р., працював помічником режисера в театрі на відкритому повітрі в Регент-парку. Броадбент починав з ролей у провінційних театрах, а у другій половині 70-х разом зі своїм другом, актором Патріком Барлоу, заснував трупу з двох людей “Національний театр Брента”. До їх репертуару входили невеликі комічні п’єси, в яких Джим грав різні ролі – від Іоанна Хрестителя до Марії Антуанети.

broadb1.jpg

Продовжити читання “Джим Броадбент”