Чого хоче дівчина

Чого хоче дівчина (What a Girl Wants / Чего хочет девушка). США, 2003. Режисер Денні Гордон. У ролях: [Аманда Байнс->amanda-bines], Колін Фірт, Келлі Престон, Джонатан Прайс, Ейлін Аткінс, Анна Чанселлор, Олівер Джеймс, Крістіна Коул, Сильвія Сімс, Том Гарпер, Кріс Малкі.

1+1, неділя 3 лютого, 12.00

19-річна американка Дафна Рейнолдс (Байнс) дізнається від своєї матері, співачки Ліббі (Престон), що її батьком є відомий політичний діяч, англійський лорд Генрі Дешвуд (Фірт). Героїня їде у Лондон і знаходить батька, але її поява привертає увагу «жовтої преси». Радники Дешвуда переконують його, що Дафна є загрозою його політичній кар’єрі…

what-girl-wants

Продовжити читання “Чого хоче дівчина”

Шон Пенн

Нагородження Шона Пенна (Sean Penn / Шон Пенн) премією Кіноакадемії було водночас закономірністю і несподіванкою. Найпрестижнішу у світі кіно нагороду він заслужив давно, створивши галерею блискучих екранних образів і здобувши репутацію людини, котра, як висловився один з критиків, може геніально зіграти навіть телеграфний стовп. Однак Пенн зневажає Голлівуд та сучасний американський кінематограф. Його бунтарство аж ніяк не є рекламним трюком: свої слова він підтверджує на практиці, абсолютно ігноруючи блокбастери і віддаючи перевагу незалежним фільмам, на яких багато не заробиш. «Я не маю нічого проти жанрового кіно, – стверджує актор. – Я продовжую читати сценарії бойовиків, сподіваючись, що знайду серед них нового «Французького зв’язкового», але нічого подібного. Це безглузді сюжети, немовби вигадані дітьми, які не дограли в іграшкові пістолети».

spenn

Продовжити читання “Шон Пенн”

Таємнича ріка

Таємнича ріка (Mystic River / Таинственная река). США, 2003. Режисер [Клінт Іствуд->clint-eastwood]. У ролях: [Шон Пенн->sean-penn], [Тім Роббінс->tim-robbins], [Кевін Бекон->kevin-bacon], [Лоренс Фішберн->lawrence-fishbourne], Лора Лінні, Марсія Гей Харден.

1+1, п’ятниця 1 лютого, 23.40

Дейва (Роббінс), Джиммі (Пенн) та Шона (Бекон), які колись були приятелями, переслідують жахливі спогади. У дитинстві Дейва викрав сексуальний маніяк, і те, що йому довелось пережити, назавжди залишилось у його пам’яті. Коли вбивають Кеті, дочку Джиммі, Дейв стає головним підозрюваним, а вести розслідування доручають Шону…

mystic-river

Продовжити читання “Таємнича ріка”

Астерікс на Олімпійських іграх

Астерікс на Олімпійських іграх (Asterix aux jeux olympiques / Астерикс на Олимпийских играх). Комедія. Франція, 2008. Режисер Фредерік Форестьє. У ролях: Жерар Депардьє, Кловіс Корніяк, Бенуа Пульворде, Ален Делон, Стефан Руссо, Ванесса Хесслер, Дейвід Бекхем, Зінедін Зідан, Міхаель Шумахер.

asterix

Прийомний син Юлія Цезаря Брут хоче одружитися з грецькою принцесою Іриною, в яку також закоханий галл Закоханікс. Щоб дати йому шанс, Ірина оголошує, що вийде заміж за переможця Олімпійських ігор. Закоханікс розпочинає тренування під керівництвом Астерікса й Обелікса, а Брут розробляє підлий план. Продовжити читання “Астерікс на Олімпійських іграх”

Американський якудза

Американський якудза (American Yakuza / Американский якудза). США, 1993. Режисер Франк Каппелло. У ролях: Вігго Мортенсен, Ріо Ішибаши, Майкл Нурі, Юдзі Окумото, Крістіна Лоусон, Джон Фуджіока, Роберт Форстер.

ТРК “Україна”, четвер 4 травня, 21.50

Секретний агент проникає в “сім’ю” японських якудза, щоб знешкодити це небезпечне угрупування, яке веде війну за територію з італійською мафією. Він рятує життя одному з керівників банди і поступово завойовує їх довіру… Фільм для тих, хто бажає переконатись, що майбутній Арагорн теж починав з класу “Б”, хоча це й не найгірший приклад подібних стрічок.

Американський якудза (American Yakuza / Американский якудза). США, 1993. Режисер Франк Каппелло. У ролях: [Вігго Мортенсен->viggo-mortensen], Ріо Ішибаши, Майкл Нурі, Юдзі Окумото, Крістіна Лоусон, Джон Фуджіока, Роберт Форстер.

ICTV, середа 30 січня, 23.00

Секретний агент проникає в “сім’ю” японських якудза, щоб знешкодити це небезпечне угрупування, яке веде війну за територію з італійською мафією. Він рятує життя одному з керівників банди і поступово завойовує їх довіру… Фільм для тих, хто бажає переконатись, що майбутній Арагорн теж починав з класу “Б”, хоча це й не найгірший приклад подібних стрічок.

Війна Чарлі Вілсона

У першу чергу картина навіює роздуми на таку поважну тему, як роль особистості в історії. Або ж можна її сформулювати по-іншому: роль байдужості в історії. Можна не бути особистістю такого рівня, щоб про тебе пам’ятали півстоліття потому, але якщо навколо усім байдуже, казати “так” чи “ні”, а тобі – зовсім навпаки, то можна досягти вражаючих результатів.

wilson1

Продовжити читання “Війна Чарлі Вілсона”

Харві Кейтел

Харві Кейтел (Harvey Keitel / Харви Кейтел) народився у 1947 р. у Брукліні. Його батьки, польські євреї, тримали крамничку з охолоджувальними напоями на Брайтон-Біч. Відслуживши три роки у морській піхоті, Харві вступив одночасно у Нью-Йоркський університет та в Акторську студію, де його наставниками були славнозвісні Стелла Адлер, Френк Корсаро і Лі Страсберг. Він дебютував на сцені літнього театру в “Американській мрії” Едварда Олбі, після чого вісім років грав у маленьких театрах за межами Бродвею, беручи участь в авангардних некомерційних постановках.

keitel1

Продовжити читання “Харві Кейтел”